full screen background image
Peter Wright PDC WK Darts 2017 2

Wright plaats op tijd de versnelling om Wade te kraken

Peter Wright heeft James Wade aan de kant kunnen zetten voor de halve finale op het PDC World Darts Championship 2017. Snakebite had vier sets heel veel moeite om zich los te spelen van The Machine, daarna kwam de versnelling. Hij liep naar 4-2, om het nog niet af te maken in zijn eigen set. In de achtste set pakte Wright wel gelijk de break en daarmee ook de 5-3-zege. In de halve finale wacht op nieuwjaarsdag Gary Anderson of Dave Chisnall.

Na het brandalarm warmdraaien

De partij begon tien minuten later doordat het brandalarm in Alexandra Palace af ging en vervolgens moesten beide darters even warmdraaien. Met een 80-finish pakte Wright de openingsleg, maar had daarna moeite om zijn normale constante spel te tonen. Het liep naar de vijfde leg en die gooide de Schot niet in vijf beurten uit door twee pijlen vanaf 56 te missen. Wade sloeg toe met een 180’er en een 61-finish en hij leek door te drukken. Wright herpakte zich met een 96-finish en brak door een 10-darter. Zo was het alweer 1-1 in sets.

Niveau vliegt omhoog met hoge finishes

Inmiddels waren de gemiddeldes alweer opgekrikt naar de 100 per beurt en was het vuurwerk. Wright opende met een 12-darter en kwam ook op 1-2. Hij stond vervolgens twee keer klaar om de set te pakken, alleen Wade knalde er finishes in van 144 en 155 via dubbel-19 voor 2-1 in sets. The Machine had de regie kortstondig in handen, alleen hij wist de tweede leg niet in vijf beurten uit te gooien. Zo kon Wright toch zijn eigen leg pakken en sloeg zelf terug in de vierde leg met een 11-darter. In de vierde leg gooiden allebei de darters een 180’er en pakte Wright de vierde set met een bulls-eye 130-finish: 2-2.

Turbo gaat vol aan bij Snakebite

Vanaf dat moment ging het opeens heel erg hard. Scorend zette Wright de turbo vol aan en met een 12-darter opende hij de vijfde set. Daar kwamen twee 180’ers overheen voor een 14- en 15-darter. Het bracht hem voor het eerst op een set voorsprong en kwam met een 100-finish op 0-2 in de zesde set. Afmaken deed hij nog niet, want Wade kwam terug met een 76-finish en zag Snakebite vier pijlen missen voor de set. De linkshander uit Aldershot mocht de vijfde leg beginnen, alleen scorend liep Wright toch weer weg. Dubbel-12 vond hij nu wel voor 2-4 in sets.

In zevende set alsnog de beslissende tik

Wright mocht de zevende set ook beginnen, alleen gelijk de klus klaren zat er niet in. Hij werd in de openingsleg gebroken en met een 180’er liep Wade naar 2-0. Door een 121-finish wist de Schot de druk nog wel op te voeren, maar op zijn geliefde dubbel-10 maakte Wade geen fout (3-4). Uit de onderbreking kreeg de Engelsman zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en zag Wright wegvliegen met scores van 140 en 180. Wade counterde zelf met zijn elfde maximale score, maar met een 11-darter kwam Wright op matchpoint. Met een 180’er en een 81-finish wist Wade de partij nog te verlengen, alleen Wright bleef sterk scoren met 100, 132 en 135. De 134-finish poetste hij direct weg voor de zege.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: