Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix 2014: Bunting zet Wright wederom een hak

Stephen Bunting heeft Peter Wright wederom weten te verslaan. Na zeges op de World Matchplay en Sydney Masters was het nu raak op de World Grand Prix. Wright leek dankzij een 146-finish de zege voor het grijpen, maar met een 11-darter kwam Bunting terug. De Lakeside-kampioen gooide vervolgens de 180’ers met zoveel gemak – 12 in totaal – dat hij iedere leg kansen kreeg. Die pakte hij uiteindelijk in een waanzinnige slotleg met een bulls-eye 130-finish.

Rollen omgekeerd

Bunting deelde gelijk een flinke tik uit. Wright stond in de eerste leg klaar op de dubbel, maar kreeg een 141-finish om zijn oren. De tweede leg ging wel naar de Schot doordat ze beide moeite hadden om de dubbel te vinden. Daarna gaf Bunting pas echt gas. Hij raffelde mede door twee 180’ers, een 96- en een 106-finish de twee legs af met 12-darters voor setwinst. Na een korte pauze waren de rollen opeens omgedraaid. Waar Bunting de eerste set afwerkte met bijna 100 per beurt, deed Wright daar in de tweede set nog een schepje bovenop. Hij wist de Engelsman gelijk te breken, om te vervolgen met zes perfecte darts. De zevende dart viel onder de triple-20, wel pakte hij met 3-0 de tweede set: 1-1.

Snoeiharde 146-finish gecounterd

De derde set was Bunting wel weer bij de les én was hij degene die opende met 160 en 180. De zevende dart viel tegen het ijzer, waardoor de magische negendarter er niet kwam. Ook in de tweede, derde en vierde leg gooide hij een 180’er en mocht vanaf 24 een vijfde leg afdwingen. Die kans liet hij onbenut, waarop Wright genadeloos toesloeg. De Schot had juist veel moeite om zijn dubbels te vinden en wist geen enkele finish met zijn eerste dart uit te gooien. Vanaf 146 deed hij dat wel en pakte daarmee ook gelijk de de set. Bunting pakte zijn eigen openingsleg, waarop een 180’er hem in het tweede bedrijf weer geen leg opleverde. Wright maakte gelijk en voerde de druk op met zijn vijfde 180’er. Bunting bezweek, want hij miste vier darts op dubbel-19. Met een 11-darter sloeg de Lakeside-kampioen terug en kwam het aan op de vijfde leg. Daarin gooide Bunting zijn negende 180’er en vond tops voor 2-2 in sets.

180-machine

Wright wist op zijn beurt het tikje ook snel te verwerken en pakte zijn eigen leg. De Schot leek daarop wederom de kans te krijgen, want Bunting miste vier openingsdarts. Zijn tiende 180’er repareerde de schade en met een 70-finish werd het toch 1-1. De koek was daarmee nog niet op voor de Engelsman. Hij vuurde er nog maar eens een 180’er achteraan en wist – met Wright op 16 – een tweedart 64-finish te gooien om op één leg van de zege te komen. Of het niet genoeg mikte Bunting ook zijn twaalfde maximale score erin en mocht aanleggen op dubbel-5 voor een 130-finish. Hij trok de dart echter vol in de single-12 en zag Wright 76 ook niet uitgooien. Daardoor moest hij opnieuw aanleggen voor 130 en moest ditmaal richting bulls-eye. Het rode stipje vond hij wel voor de zege.

Programma en uitslagen World Grand Prix 2014

Delen:

Meer over World Grand Prix