Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix 2014: Lewis gevloerd na 2-0-voorsprong door Painter

Adrian Lewis is op pijnlijke wijze uitgeschakeld op de World Grand Prix. Jackpot overleefde in de eerste ronde al drie matchdarts tegen Daryl Gurney, tegen Kevin Painter kwam hij in het Ierse Dublin op een 2-0-voorsprong in sets. Daarna zakte hij in en wist Painter zichzelf op te werken. The Artist vocht zich terug en speelde een fantastische slotleg: 3-2.

Vijfde legs toeslaan

Painter begon aan de partij met twee sterke eigen legs voor de 2-1-voorsprong. Lewis sloeg terug met een 106-finish, waardoor het naar een vijfde leg liep. Daarin was The Artist niet op dreef en liep achter Lewis aan. Die maakte geen enkele fout op dubbel-4 voor de eerste set. De tweevoudig wereldkampioen ontsnapte in de eerste ronde, want hij zag Daryl Gurney drie matchdarts missen. Zover wilde hij het nu niet laten komen, want hij kwam wederom met een 106-finish op de proppen. Toch liep het wederom naar een vijfde leg en was het Lewis die pas met zijn zesde dart de openingsdubbel vond. Jackpot gooide er zijn vierde 180’er achteraan en zag Painter klaar staan op 60 voor 1-1 in sets. Daar liet Lewis hem niet eens op gooien, want hij vuurde een 142-finish voor 2-0.

Opnieuw beslissende leg

Waar Painter als een verslagen hond leek te zijn gesloopt, was het juist Lewis die helemaal wegzakte. Hij kon met name de openingsdubbel niet meer vinden en daardoor kreeg Painter alle tijd. The Artist gooide in de tweede leg zelfs twee 180’ers op rij en kwam daardoor terug tot 2-1. In de vierde set kreeg hij gelijk de kans op de break, maar die pakte hij niet. Daarna was Jackpot wel scherp op tops en kwam op 2-1. Bulls-eye viel niet voor de zege, waardoor Painter via dubbel-4 wederom een vijfde leg afdwong. Nu vonden beide Engelse darters wel gelijk de openingsdubbel en gooide The Artist ook nog eens zijn zevende 180’er. Hij kreeg daardoor de kans vanaf 84, gooide de tweede dart per ongeluk in de dubbel-14 en vond vervolgens het uiterste hoekje van de dubbel-18: 2-2. Van de schrik bekomen pakte Lewis gelijk de break met een tops-tops 100-finish, voor Painter gelijk toesloeg met een 107-finish. Hij hield ook derde leg, waarop Lewis zich niet opnieuw liet verrassen. Zo kwam er weer een vijfde leg, waarin Painter gelijk de dubbel vond en er een 180’er overheen mikte. Hij maakte geen fouten meer en klaarde de klus via tops.

Programma en uitslagen World Grand Prix 2014

Delen:

Meer over World Grand Prix