Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Hamilton alwéér kwartfinalist

Andy Hamilton heeft zijn indrukwekkende reeks een vervolg gegeven. Sinds de UK Open van 2012 staat The Hammer op ieder televisietoernooi minimaal in de kwartfinale. Ook op de World Grand Prix slaagde hij hierin. Kevin Painter werd drie sets eenvoudig aan de kant gezet, alleen in het derde bedrijf miste Hamilton te veel dubbels: 3-1. Hij staat nu tegenover Justin Pipe.

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Foutloos

Andy Hamilton was in zijn eerste ronde foutloos. Hij gooide zes keer op een dubbel om de leg uit te gooien en in alle gevallen was het raak. Kim Huybrechts kon alleen maar toekijken hoe The Hammer achter elkaar finishes van 120, 118, 132 en twee keer een tweedart 96-finish wegwerkte. Kevin Painter won ook eenvoudig van Richie Burnett, maar dat was voornamelijk te danken aan het zwakke spel van de Welshman. The Artist moest dus flink bijschakelen om Hamilton bij te kunnen benen, maar daar slaagde hij geen moment in.

Zes op een rij

Hamilton ging gelijk klinisch aan de slag, om in de tweede leg wel voor het eerst een pijl naar een dubbel te missen. In gevaar kwam voor hem setwinst niet. Dat was in de tweede set eigenlijk ook niet het geval. Painter bleef dit keer wel in de buurt, maar kon zijn vijf pijlen richting een dubbel niet in het juiste vakje deponeren. Met onder meer een 84- en een 94-finish raffelde Hamilton ook de tweede set om alweer zes op een rij te noteren.

Hamilton kan toch missen

De eerste leg van de derde set ging ook naar Hamilton, waardoor hij zijn finishpercentage op 7 uit 10 had staan. Painter had nog geen dubbel geraakt, daar kwam in de tweede leg van de derde set eindelijk verandering in. The Artist vond dubbel-16, al kon er bij de Engelsman geen glimlachje vanaf. Hamilton zorgde er daarna voor dat zijn cijfers op de dubbels in de prullenbak konden. The Hammer miste acht darts op een rij en Painter profiteerde via tops. Ook in de vierde leg miste Hamilton op de dubbels en was de strijd opeens weer helemaal open: 2-1 in sets. In de vierde set wist Hamilton het dipje goed te maken. The Hammer pakte gelijk de break met een 90-finish. Dubbel-8 bracht hem op matchpoint en met een tweedart 89-finish was het beslist.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix