Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Huybrechts kansloos tegen foutloze Hamilton

Kim Huybrechts is op de World Grand Prix voor het tweede jaar op rij in de eerste ronde uitgeschakeld. Vorig jaar bleek Kevin Painter te sterk, ditmaal stond er geen maat op Andy Hamilton. The Hammer gooide iedere dubbel raak en was een klasse apart.

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Hamilton gelijk weer scherp

Andy Hamilton is al anderhalf jaar extreem constant. The Hammer staat namelijk al sinds de UK Open van 2012 op ieder televisietoernooi minimaal in een kwartfinale. De Engelsman gaf onlangs aan dat hij nog één groot doel heeft: een groot toernooi winnen. Kim Huybrechts heeft juist een minder jaar achter de rug, waarbij het voor hem niet altijd mee zat met de lotingen. Dat was nu ook het geval, want Hamilton begon alweer ijzersterk met een 120-finish.

Iedere dubbel is raak

Huybrechts leek zich te herstellen. De Belg pakte zijn eigen leg, voor Hamilton een 118-finish gooide. Huybrechts mocht ook in de vierde leg aanleggen vanaf 97. Hij verprutste zijn beurt volledig en bleef hangen op 59. Hamilton zag zijn kans schoon en beukte met twee pijlen 96 weg voor de eerste set. Daarna gaf The Hammer nog meer gas. Wederom pakte hij de eerste leg met een 96-finish, om door te gaan met een bulls-eye 132-finish. Daarmee was Hamilton 5 uit 5 op zijn dubbels om een leg te besluiten. Huybrechts bleef knokken, want hij gooide in de derde leg alweer zijn derde 180’er. Ondanks ook een maximale score van The Hammer pakte de Belg de leg, voor Hamilton alweer opende met een 152- en 134-score. Het verschil was gemaakt en ook de zesde pijl naar een dubbel was raak. Hamilton mag nu gaan aanleggen tegen Kevin Painter om weer een kwartfinale bij te schrijven.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix