Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Klaasen pakt geen leg tegen Anderson

Jelle Klaasen is in de eerste ronde van de World Grand Prix zonder een leg te pakken uitgeschakeld. In Dublin, waar zoals altijd het double-in double-out systeem wordt gehanteerd, was Gary Anderson volledig ontketend. Klaasen werd door de Schot volslagen kansloos gelaten en hij pakte zelfs geen leg: 2-0. Anderson mag in de tweede ronde aantreden tegen Wes Newton

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Anderson gelijk op stoom

Jelle Klaasen is aan een sterk jaar bezig, een duidelijk teken daarvoor is dat hij zich voor het eerst wist te plaatsen voor de World Grand Prix. Met Gary Anderson trof hij een tegenstander die juist een matige periode in zijn carrière bezig is. Daar komt nog bij dat juist de dubbels het zwakke punt van de Schot is, in Dublin het hete hangijzer. In de eerste set had Anderson wel het hoogste woord. Klaasen miste in de eerste drie legs telkens te veel pijlen op de openingsdubbel. Scorend liep Anderson daardoor weg, want de Schot gooide louter iedere beurten met twee triples. In de derde leg gooide Klaasen zijn eerste 180’er, maar op dat moment stond Anderson al op 40. Met zijn tweede pijl via dubbel-10 was de eerste set al binnen en overlegde hij een gemiddelde van 102,48.

In vliegende vaart naar huis

Anderson was ook in de tweede set niet te houden. Hij opende gelijk met zijn eerste pijl op tops en vond ook nog eens bulls-eye voor een 84-finish. Klaasen mocht de tweede leg beginnen, maar kon de openingsdubbel niet vinden. Dat deed Anderson wel, waardoor hij scorend gelijk weer wist weg te lopen. Met Klaasen nog op 270 mikte Anderson alweer een 100-finish in het bord, om zijn eigen leg alweer te openen met een 160-score. Klaasen kon de openingsdubbel niet eens vinden en hij stond dan ook nog op 501 terwijl Anderson het afmaakte met een 80-finish. De Schot had zijn gemiddelde opgekrikt naar 104,86, terwijl Klaasen geen pijl op een dubbel mocht gooien.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix