Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Pipe walst over Lewis heen

Justin Pipe heeft voor de grootste verrassing op de World Grand Prix gezorgd. The Force liet Adrian Lewis de gehele partij achter zich, door opvallend genoeg scorend het verschil te maken. De dubbels waren stabiel genoeg met daarbij een aantal hoge finishes, waardoor hij met maar liefst 3-0 in sets wist te winnen. Pipe mag nu aanleggen tegen Andy Hamilton of Kevin Painter.

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Knappe zege

Adrian Lewis had een lastige klus om de eerste ronde te overleven. Hij moest aanleggen tegen publiekslieveling Brendan Dolan, die ook nog eens uitstekend stond te spelen. Met het zeer rumoerige Ierse publiek dwong de Noord-Ier een allesbeslissende vijfde leg in de derde set af. Daarin liet Lewis zijn klasse zien. Justin Pipe speelde ronduit matig tegen Andy Smith, maar The Pieman kon The Force geen moment pijn doen. Tegen Lewis begon Pipe een stuk scherper. Hij werkte in de eerste leg gelijk een 142-finish weg. Lewis counterde nog met een 70-finish, maar daarna vond de tweevoudig wereldkampioen te laat zijn openingsdubbel. Daardoor kon Pipe de eerste set binnenhalen.

Pipe dendert door

Pipe ging ook in de tweede set op uitmuntende wijze verder. Hij pakte zijn eigen leg, om vervolgens met een 180’er en een 150-finish de break te forceren. In de derde leg gooiden beide Engelse darters een 180’er. Met Lewis op 45 werkte The Force in twee pijlen 90 weg om brutaal een 0-2-voorsprong in sets te pakken. Lewis stond met de rug tegen de muur en zette zijn betere tweede set wel voort. Toch slaagde hij er opvallend genoeg niet in om juist scorend het verschil te maken. Hij kwam op 2-1 in legs, voor Pipe met een 180’er en dubbel-6 een vijfde leg afdwong. Daarin wist The Force met drie beurten met twee triples wederom de druk op te voeren. De eerste matchdart voor een 109-finish was nog mis, maar Lewis kreeg 140 ook niet weggewerkt. Dubbel-8 was daarop wel raak.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix