Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Povere Taylor wint wel

Phil Taylor heeft zich zonder indruk te maken geplaatst voor de kwartfinale van de World Grand Prix. The Power kwam geen moment op gang tegen Paul Nicholson. De Engelsman maakte het zelfs onnodig lastig door in de tweede set tien pijlen voor de winst te missen. Daarna pakte de huidige wereldkampioen toch twee sets op rij voor de 3-1-zege. In de kwartfinale wacht Gary Anderson.

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Nagenoeg identiek

Phil Taylor en Paul Nicholson waren in de eerste ronde nagenoeg identiek bezig. Taylor moest een set afstaan aan Jamie Caven, om daarna in de derde set toch overtuigend te winnen. Nicholson kwam op achterstand tegen Robert Thornton, om in de tweede en derde set flink uit te halen. Beide darters overlegden een gemiddelde van 99 per beurt. The Asset deed dat voornamelijk door ijzersterk te spelen op de dubbels. Juist dat onderdeel liet hem in de eerste set in de steek. In de eerste twee legs miste Nicholson een volle beurt om de leg te openen. De derde leg was beter van de Australiër, waardoor hij ook een kans kreeg. Tops voor een 61-finish viel niet, waardoor Taylor zonder het gaspedaal in te drukken al op 1-0 in sets kwam.

Tien pijlen voor de set

Ook in de tweede set leek Nicholson totaal niet mee te doen. Hij zag Taylor de eerste leg pakken en daarna ook aanleggen voor tops. Op dat moment miste The Power een volle beurt op de dubbel en kon Nicholson 1-1 maken. Hij stond zelfs op het punt om te breken. Eén pijl op dubbel-16 voor een 62-finish viel niet en Taylor nam het heft alweer over met een 116-finish. Nicholson dwong daarna een vijfde leg af, maar de Australiër wist op het beslissende moment de openingsdubbel niet te vinden. Taylor kon zodoende rustig naar een finish toewerken en kreeg alle tijd. The Power miste echter tien (!!) pijlen voor de set, waardoor Nicholson pardoes gelijk kon maken.

Nicholson straft missers nu niet af

Taylor had twee legs nodig voor hij hersteld was van de tik die hij zichzelf had toegebracht. Nicholson vergat om in die periode echt te profiteren. De Australiër kwam op 0-1, maar daarna kon Taylor de legs ook weer pakken. Met een 130-finish wist een zichtbaar geïrriteerde Engelsman toch weer de voorsprong te pakken. In de vierde set liep het naar 1-1 voor Taylor weer een sprint trok. Na negen pijlen stond hij op 70 en kwam op matchpoint. Wederom kwam Nicholson terug voor een vijfde leg en gooide daarin een 180’er. Hij gaf zichzelf daardoor de kans vanaf 124, maar kon geen triple vinden. Daarop legde Taylor aan vanaf 64 om twee matchdarts te missen. The Asset miste op zijn beurt ook twee keer op dubbel-16 en de vijfde matchdart van Taylor was vervolgens wel raak.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix