Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Van Barneveld overtuigend verder

Raymond van Barneveld heeft op zeer overtuigende wijze de tweede ronde van de World Grand Prix bereikt. De Nederlander zat Stuart Kellett in de eerste set nog terugkomen tot een vijfde leg, daarna was Barney de baas. In Dublin, waar met het dubbel-in dubbel-uit systeem wordt gespeeld, mag Van Barneveld nu aantreden tegen Michael van Gerwen.

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Players Championship

Van Barneveld kwam erg moeizaam de zomer uit, nadat de World Matchplay ook al teleurstellend was verlopen. Afgelopen weekend rekende Barney daarmee af. Hij haalde op zaterdag al de vierde ronde en wist zondag zelfs het Players Championship te winnen. Daar tegenover werkt Kellett een vrij anoniem jaar af. Hij had één uitschieter, want op de European Tour in Minehead haalde hij plots de finale. Daardoor verzekerde hij zich ook voor de diverse televisietoernooien. Onlangs won Kellett ook van Barney in Duitsland, al was dat wel in de allesbeslissende elfde leg.

Cruciale vijfde leg

De eerste drie pijlen gooide Van Barneveld tegen het ijzer van de dubbel-16 aan, daarna wist hij toch scorend het verschil te maken. In de tweede leg volgde een 180’er, waarna hij dubbel-16 miste voor een 108-finish de break. Kellett verslikte zich echter in dubbel-11 en Van Barneveld pakte alsnog de break. Kellett gooide daarop een uitstekende leg, waarna hij in zijn eigen beurt achter de feiten aan liep. Barney stond klaar op de dubbel, maar juist op dat moment toverde de Engelsman een 111-finish uit zijn hoge hoed. In de vijfde leg hetzelfde scenario met Kellett ditmaal op 100. Hij vond na single-20 met zijn tweede pijl tops, maar de derde dart kwam ver boven het rode vakje uit. Daardoor kon Van Barneveld aanleggen voor dubbel-16: 1-0.

IJzersterke tweede set

Ondanks de pauze bleek de tik bij Kellett hard te zijn aangekomen. Hij wist pas met zijn negende pijl de openingsdubbel te vinden. Van Barneveld was wel snel binnen en gooide er twee 180’ers achteraan. Dubbel-6 voor een 69-finish was goed voor een 12-darter én nog belangrijker de break. Voor de tweede keer in de partij had Barney een extra beurt nodig om de leg te openen. Kellett stond daardoor eerder op een finish, maar via dubbel-19 voor een 118-finish sloeg de Nederlander toe voor 2-0. Kellett liet zich nog één keer zien door een 180’er te gooien. Toch kon hij er niets aan tegen doen dat Van Barneveld ook nog een 94-finish noteerde voor de zege.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix