Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Voorbeschouwing dag 6 Halve Finales

De halve finales van de World Grand Prix worden zonder Nederlanders afgewerkt. Michael van Gerwen werd als laatste landgenoot uitgeschakeld. Het zorgt voor een zeer verrassende halve eindstrijd in de onderste helft van het speelschema, waar de belangen erg groot zijn.

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

20.00 uur Justin Pipe (3,25) – Dave Chisnall (1,33)*

Wie een week geleden een halve finale tussen Justin Pipe en Dave Chisnall had ingevuld bij de bookmakers had een aardig zakcentje kunnen verdienen. In een helft met Adrian Lewis, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Andy Hamilton waren zij toch echt de outsiders. De belangen voor de twee Engelse darters zijn nu gelijk groot. De winnaar van het onderlinge duel plaatst zich namelijk voor de Grand Slam of Darts van volgende maand. Daarnaast heeft de finalist ook een goede reden om aanspraak te maken voor een wildcard in de Premier League. Voor Chisnall lijkt de Premier League al erg dichtbij, Pipe zal echt een absolute topprestatie moeten leveren om een plek te veroveren. Zijn trage speelstijl zal de PDC namelijk niet snel over de streep trekken. Dat hij goed kan darten heeft hij de afgelopen dagen weer laten zien. Tegen Andy Smith hield het nog niet over, maar dat was wel anders tegen Adrian Lewis. Jackpot werd opvallend genoeg zelfs scorend overlopen door Pipe. In de kwartfinale had Andy Hamilton een absolute offday. Hij kon geen dubbel vinden, waar hij normaal gesproken zo solide op is. Chisnall wist voor een nog wel grotere verrassing te zorgen door Michael van Gerwen te verslaan. De titelverdediger had niet de energie waar hij normaal mee speelt. Dat neemt niet weg dat Chisnall drie sets lang een gemiddelde overlegde van rond de 105 punten per beurt. Met een fabelachtige 127-finish en bibbers in het zicht van de haven van Chisnall werd het nog een vijfsetter. Daarin won Chisnall – mede door tien 180’ers – alsnog met 3-2. Chisnall is in de partij met Pipe ook de torenhoge favoriet, van de tien gespeelde partijen won hij er namelijk liefst negen.

22.00 uur  Phil Taylor (1,20) – James Wade (4,55)*

Bij James Wade is het vaak de vraag met welk humeur hij het podium opstapt, dat geldt dit toernooi ook voor Phil Taylor. The Power werkte namelijk drie zeer wisselende partijen af. In de eerste ronde was hij scherp tegen Jamie Caven, toch moest hij een set afstaan. In de tweede ronde speelde The Power zelfs ver onder zijn normale niveau. Paul Nicholson kreeg zomaar de tweede set in de schoot geworpen doordat de huidige wereldkampioen tien setdarts miste. In de kwartfinale was Taylor echter buitenaards. Gary Anderson werd volledig onder de voet gelopen, waarbij Taylor na twee sets een gemiddelde had van ruim 110 per beurt. Dat gemiddelde vergooide hij daarna door negen pijlen op de openingsdubbel te missen. Sterker, hij stond nog op 501 toen Anderson tops gooide voor een 116-finish. Het was het enige minpuntje in een demonstratie van The Power. James Wade heeft heel wat harder moeten werken om de halve finale te bereiken. In de eerste ronde overleefde hij een matchdart van Steve Beaton, in de tweede ronde werkte hij een 1-2-achterstand in sets achter tegen Connie Finnan én in de kwartfinale stond hij zelfs de gehele partij op achterstand tegen Simon Whitlock. Pas in de vijfde set nam hij het roer over en won in de allesbeslissende vijfde leg van de slotset. Het spel van The Machine lijkt dan momenteel ook niet zo sterk dat hij Taylor echt pijn kan doen, de bookmakers zien Taylor dan ook als de torenhoge favoriet. Zoals tegen iedereen heeft The Power ook een ruim winstpercentage. 39-6, met nog vijf keer een gelijkspel. De laatste keer was in de halve finale van de World Matchplay, het werd toen 17-12 in legs.

* Quoteringen van Unibet

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Kijk en wed mee op UnibetTV

Hoe werkt het? Vul het registratieformulier van Unibet in en stort vervolgens 50 euro. Je onvangt onmiddelijk 50 euro extra op je spelrekening van Unibet! 50 euro GRATIS dus! Belangrijk: Het is een 100% bonus met een maximum van 50 euro. Indien je dus 15 euro stort, zal je bonus 15 euro bedragen. Daarnaast kun je alle wedstrijden van de PDC Premier League Darts 2013 live kijken via Unibet TV! 

Delen:

Meer over World Grand Prix