Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix Darts 2013: Wade klopt Whitlock in allesbeslissende leg

James Wade heeft in een allesbeslissende leg weten te winnen van Simon Whitlock. Op de World Matchplay werd het in de kwartfinale al een thriller, die de Engelsman won met 18-16 in legs. Op de World Grand Prix stond Whitlock de gehele partij op voorsprong, maar The Machine noteerde in de vijfde set twee prachtige legs op rij. Daarmee wist hij met een 101-finish alsnog de zege te pakken.

Kijk LIVE naar World Grand Prix Darts 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Matchdarts

Zowel Wade als Whitlock overleefden in hun eerste ronde een matchdart. Wade zag Steve Beaton dubbel-12 missen voor een 101-finish. Whitlock maakte het nog bonter. Hij zag Michael Mansell een volledige beurt vanaf 40 onbenut. In de tweede ronde had Wade wederom de maximale vijf sets nodig tegen Connie Finnan, waar Whitlock dit keer eenvoudig Ronnie Baxter versloeg. Hij bereikte daardoor voor het eerst de kwartfinale. Daarin waren beide darters in de eerste set in evenwicht. Met Wade op 64 moest The Wizard zijn eigen set zien te behouden vanaf 78. Hij gooide de finish raak en pakte de set met 2-3.

Op en af met Wade

Wade opende de tweede set met een 106-finish en hij wist in de derde leg op tops naar 2-1 te lopen. The Machine zag Whitlock een volle beurt missen op de openingsdubbel, waardoor hij weg kon lopen. Wederom via tops was de dubbel raak en dat zorgde voor de eerste break. Belangrijker voor de linkerhander was dat hij de stand weer in evenwicht bracht: 1-1. Net zo snel leek Wade de knop weer om te zetten, want in de derde set wilde er maar weinig lukken bij de Engelsman. De openingsdubbel was vooral een groot struikelblok en zonder een leg te verliezen kon Whitlock opnieuw de voorsprong pakken.

Eerste matchdart gemist

Na de korte onderbreking had Wade de juiste schakelaar weer aangezet. Hij pakte de openingsleg en voerde met een 180’er de druk op. Whitlock wist zich te redden met dubbel-16, voor The Machine een 160-finish gooide. Bulls-eye voor een 124-finish viel vervolgens niet en wederom kon Whitlock zich daardoor redden, ditmaal via tops. De druk lag dan ook volledig op de vijfde leg en hij kreeg 139 niet weg. Waar de Australiër de gehele set op zijn tenen moest lopen mocht hij nu aanleggen voor de zege vanaf 90. Hij werkte naar bulls-eye toe, maar die kon hij niet vinden. Zo was het dit keer Wade die zich wist te redden met een 80-finish.

Allesbeslissende leg

De vijfde set opende Wade dan wel met een 180’er, toch was het Whitlock die dit keer wel de 90-finish wegvuurde voor 0-1. Wade maakte gelijk, waarna hij niet profiteerde van drie missers van The Wizard op de openingsdubbel. Twee 140-scores op rij van de Aussie gaven hem de lucht en dubbel-5 bracht Whitlock wederom op één leg van de zege. Wade counterde dat in zijn eigen leg met twee 180’ers op rij om een allesbeslissende vijfde leg af te dwingen. Whitlock mocht beginnen, maar noteerde een zwakke derde beurt met 41. Wade profiteerde en had het initiatief. De Engelsman kreeg de kans vanaf 101 en vuurde raak.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix