Connect with us

Negendarters

World Grand Prix: Dolan gooit eerste negendarter ooit

Brendan Dolan heeft een unieke prestatie geleverd door op de World Grand Prix een negendarter te gooien. Nog nooit is er iemand op het Ierse televisietoernooi, waar het double in double out systeem wordt gehanteerd, in geslaagd om een perfecte leg te noteren. De Noord-Ier wist zijn huzarenstukje te voltooien in de halve finale tegen James Wade. De negen pijlen levert hem vijfduizend pond als bonus op.

Op de andere televisietoernooien worden met enige regelmaat negendarters gegooid, de World Grand Prix bleef daar door het afwijkende spelsysteem op achter. Darters moeten ook met een dubbel de leg beginnen en dat maakt de moeilijkheidsgraad een stuk hoger. Co Stompé slaagde er op een trainingswedstrijd tegen Roland Scholten al eens in, deze werd toevalligerwijs ook gefilmd.

In Dublin is Dolan de eerste. Hij begon de laatste leg van van de tweede set met een 160-score. Daarna volgde een 180’er en een bulls-eye finish om de perfecte beurt compleet te maken. De zaal ging al na de zevende pijl uit z’n dak, waarbij het juist Wade was die probeerde om het publiek rustig te houden. Luisteren deze ze niet, maar het lawaai bleek Dolan weinig te deren. Het is voor de Noord-Ier ook zijn eerste negendarter ooit op een televisietoernooi, hij kreeg al wel eens van Raymond van Barneveld op het PDC World Darts Championship een negendarter om zijn oren.

Delen:

Meer over Negendarters