Connect with us

World Grand Prix

World Grand Prix loting: Barney-Anderson, Chisnall-Klaasen

De Nederlanders hebben in de meeste gevallen een pittige loting voor de eerste ronde van de World Grand Prix. In het Ierse Dublin verdedigt Michael van Gerwen van 1 tot en met 7 oktober zijn titel op het enige toernooi van de kalender waarin je iedere leg moet openen als besluiten met een dubbel. Mighty Mike opent tegen de Schot John Henderson, bij winst wacht Alan Norris of Justin Pipe.

Nederlanders aan de bak

In totaal doen er vijf Nederlanders mee, waarbij naast Van Gerwen de rest allemaal aan de bak lijken te moeten. Raymond van Barneveld is door de absentie van Phil Taylor als achtste geplaatst. Hij heeft hierdoor een beschermde status, toch kwam er geen makkelijke opgave uit de bus. Met Kyle Anderson treft hij namelijk een man in vorm, de Australiër won vorige maand nog een toernooi op de World Series.

Debuut met kansen voor Kist

Christian Kist debuteert en speelt tegen Simon Whitlock. Dit lijkt op voorhand een pittige loting, maar toch zijn er kansen voor de Nederlander. Whitlock is de laatste maanden zeer wisselvallig en daarnaast is de Grand Prix bepaald niet zijn toernooi. In alle jaren heeft de Australiër pas twee keer de kwartfinale weten te bereiken. Jelle Klaasen ontmoet Dave Chisnall. Chizzy stond in Dublin al eens in de finale, toch zijn juist de dubbels het zwakke punt in het spel van de Engelsman. Benito van de Pas haalde vorig jaar de kwartfinale en speelt nu in de eerste ronde tegen Cristo Reyes, de Spanjaard verloor vorig jaar zijn eerste partij tegen Kyle Anderson.

Speelschema World Grand Prix Darts 2017

Delen:

Meer over World Grand Prix