full screen background image

Taylor opnieuw in eerste ronde World Grand Prix gevloerd

Phil Taylor is voor het tweede jaar op rij gevloerd in de eerste ronde van de World Grand Prix. Vorige week won hij nog de Champions League of Darts door Michael van Gerwen twee keer te verslaan, zijn spel tegen Steve West zag er niet uit. De dubbels waren weer erg wankel en scorend werd het steeds minder. Nadat Vincent van der Voort vorig jaar al won van Taylor in Dublin, ging het nu weer mis voor The Power.

Eerste set alsnog gepakt

Taylor was vorige week buitenaards in vorm, vanavond was dat een stuk minder. Hij begon erg slordig en gaf de eerste leg weg. West stond in de tweede leg klaar op 40, waarop Taylor een fraaie 111-finish noteerde. Daarna gaf The Power ontzettend veel kansen weg, want hij miste in totaal liefst twaalf pijlen op de dubbels. Toch brak hem dat niet op, want West profiteerde geen moment. Taylor pakte dan ook de set met 3-1.

101-finishes voor de ommekeer

De eerste leg van de tweede set gaf hij zomaar weer uit handen, om te exploderen met 160 en 180 op rij. Ook de zevende dart vloog in triple-20, maar triple-17 viel niet. Met een 64-finish gooide Taylor wel een 12-darter, voor West vanuit het niets een 101-finish noteerde (1-2). Het liep naar een vijfde leg en daarin toverde West nog een 101-finish op het bord voor de set. Taylor begon steeds moeilijker te kijken en ook steeds zwakker te spelen. West slaagde erin om Taylor gelijk te breken en beukte weg in zijn eigen leg. Dubbel-16 bracht hem op matchpoint, voor Taylor zijn eigen leg wel pakte via dubbel-16. West opende zijn eigen leg bizar genoeg via bulls-eye, maar Taylor opende met 120 en 125. Daar kwamen scores achteraan van 45 en 60, waardoor West voor de bizarre stunt zorgde via 62.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: