full screen background image

World Grand Prix: Hoge finishes brengen Klaasen in kwartfinale

Jelle Klaasen heeft op indrukwekkende wijze de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt door Dave Chisnall met 3-2 te verslaan. Chisnall leek drie keer weg te lopen in de partij, maar iedere wist Klaasen hoge finishes te vuren om terug te knokken. The Cobra nam een 2-1-voorsprong in sets, maar mocht door een 71-finish van Chizzy nog niet aanleggen voor de winst. In de beslissende vijfde set gaf Klaasen niets meer weg.

Klaasen houdt Chizzy bij

Klaasen begon zinderend aan het duel met 156 en een 180’er. Dubbel-18 was vervolgens ook geen probleem. Chisnall sloeg terug met een 103-finish, waarop de darters naar een vijfde leg toe werkten. Daarin mocht Klaasen beginnen, maar miste vijf openingsdubbels. Hij kwam nog terug in de leg door een 180’er, om bulls-eye te missen voor een 95-finish. Daarop pakte Chizzy de set via dubbel-8. Chisnall gaf vervolgens gas en opende in de tweede leg met zes perfecte darts. De Engelsman was op weg naar de break, maar The Cobra sloeg terug met een 129-finish. Hij hield de overhand en maakte het af voor 1-1.

Hoge finishes

Chisnall schroefde nog een tandje bij en leek opnieuw weg te kunnen lopen. Daarbij had hij niet gerekend op de finishes van The Cobra. Klaasen maakte gelijk met een 134-finish en vond bulls-eye voor een 132-finish en de set. Chisnall maakte ook in de vierde set 1-0, voor de Nederlander terugsloeg met een 100-finish voor een 11-darter. Druk zetten in de derde leg lukte niet, want Klaasen miste de eerste zes pijlen voor de openingsdubbel. Dubbel-18 voor een 74-finish bleek vervolgens weer geen probleem om een vijfde leg af te dwingen. Daarin opende Chisnall met een 160-score, om drie beurten op rij geen triple te gooien. Klaasen stond dan ook klaar om de partij uit te maken, maar nu gooide de Engelsman een fraaie tweedart 71-finish voor 2-2 in sets.

Niets meer afstaan

Klaasen mocht de vijfde set openen en hield zijn de openingleg via dubbel-18. Beide darters vuurden in de tweede leg een 180’er en dat gaf Klaasen vanaf 62 de kans om te breken. Dubbel-18 viel echter tegen het ijzer en Chisnall kwam terug voor dubbel-10: 1-1. In zijn eigen leg was de Nederlander opnieuw subliem en stond met een 180’er na negen pijlen al op 108. Dubbel-9 was zes pijlen later gevonden om op één leg van de zege te komen. Hij was niet van plan om het op de slotleg aan te laten komen en gooide nog maar eens een 177-score. daarmee nam hij het initiatief over en maakte het af via dubbel-18.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015

 

Delen: