full screen background image

World Grand Prix: Klaasen na inhaalrace alsnog onderuit

Jelle Klaasen is in de kwartfinale van de World Grand Prix uitgeschakeld door Mark Webster. Klaasen was in de eerste twee sets heel slordig op de dubbels, terwijl Webster met een gemiddelde van 95 per beurt heel stoïcijns naar 0-2 in sets liep. Daarmee leek de Welshman de zege al bijna binnen te hebben, maar de Nederlander begon zijn ritme te vinden. Webster viel ondertussen juist stil en zo kwam er een vijfde set en zelfs een allesbeslissende leg. Daarin miste Klaasen vijf openingsdubbels en verloor.

Klaasen kan de dubbels niet vinden

Webster wist sterk te openen door met een 108-finish gelijk te breken. Ook in de tweede leg miste Klaasen drie legs om de leg te openen. Door een 180’er kon hij nog aanleggen voor 28, om weer een volle beurt te missen. Ook in de derde leg kwam er een maximale score, alleen was Webster snel uit. Zo was de eerste set al voorbij en stampte Webster met een gemiddelde van ruim 95 per beurt ook in de tweede set gelijk door. Zijn eigen leg was snel binnen, waardoor de druk al vol op de leg van Klaasen stond. Met zes triples in vier beurten wist Webster toch scorend het heft weer in handen te nemen en vond tops voor de nieuwe break. Klaasen kwam eindelijk op het bord met twee 180’ers en een 66-finish voor de 11-darter. Hij had ook alle kans om de set naar een vijfde leg te brengen, want met een nieuwe maximale score nam hij een ruime voorsprong. Een rits aan dubbels vlogen er weer niet in en Webster pakte de set met een 72-finish.

Webby valt stil

In de derde set kwam Klaasen eindelijk echt op gang. Hij pakte zijn eigen leg en zag Webster voor het eerst een volle beurt op de openingsdubbel missen. De linkshander herstelde zich met een 180- en 177-score, toch ging de break naar de Nederlander. Zijn eigen leg werkte hij ook af met een strakke 96-finish om terug te komen tot 1-2 in sets. The Cobra kon bijna gelijk doordrukken, maar dubbel-11 voor een 126-finish viel er niet in. In zijn eigen leg miste Klaasen vervolgens een volle beurt op de openingsdubbels en zag Webster bulls-eye en twee pijlen op dubbel-12 missen voor de beslissing. Webby had ook nog eens moeite om de openingsdubbel te vinden en twee legs op rij ging een volle beurt mis. Klaasen pakte dan ook met een 84-finish alsnog de break en vervolgens de set.

Allesbeslissende leg

Webster was in zijn gemiddelde van ruim 95 per beurt inmiddels afgezakt naar 84. De Welshman kon vooral de openingsdubbel maar niet meer vinden en miste zes uit acht legs een volle beurt. Klaasen pakte dan ook eenvoudig zijn eigen leg, maar vergat om in de tweede leg te profiteren. Webster kon met een 180’er toch het voortouw houden en maakte via dubbel-10 gelijk (1-1). De Welshman leek het momentum weer te pakken en kreeg vanaf 86 de kans. Klaasen zette nog druk met een 180’er, maar Webster vond bulls-eye voor de break. De Nederlander haalde nog een keer diep adem en opende met 100, 177 en 180. Een snoeiharde elfdarter bracht dan ook een allesbeslissende leg. Daarin vond hij pas met zijn zesde pijl de openingsdubbel en Webster kreeg zes pijlen vanaf 141. Hij zette weg naar 56 en vond tops met zijn derde dart.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix

Delen: