full screen background image

World Grand Prix: Smith geeft zege ditmaal helemaal uit handen

Michael Smith heeft na een ontspanningsroute in de eerste ronde een plaats in de kwartfinale volledig weggegeven. Had Bully Boy in de eerste ronde eigenlijk al eruit moeten liggen, hij overleefde met alle geluk van de wereld matchdarts tegen Gerwyn Price, tegen leeftijdsgenoot Jamie Lewis zakte de Engelsman ver weg. Van 2-0 werd het 2-2 met een gefrustreerde Smith op het podium. Hij miste vervolgens bergen dubbels om alsnog te winnen en Lewis pakte de zege met een 108-finish.

Verschil snel gemaakt

In de eerste set kwam Jamie Lewis veel te laat op gang en had Smith de voorsprong snel te pakken. Er kwam een 92-finish ter besluit voor de eerste set (3-0). Met een gemiddelde van ruim 90 per beurt was Bully Boy de baas op het podium. Hij hield dat niveau vast, maar Lewis ging juist sterker spelen. In de eerste ronde was de Welshman ijzersterk op de dubbels en opende vooral telkens heel snel op dubbel-16. Dat ging nu een stuk minder, waarna hij scorend het onderspit moest delven. In de tweede set gooide hij wel zijn eerste 180’er, maar Smith zette er daar al liefst drie tegenover. Lewis dwong wel een vijfde leg af, daarin kwam hij weer te laat uit de startblokken. Smith kreeg alle tijd om het af te maken en deed dat via dubbel-10 voor 2-0 in sets.

Lewis knokt terug 

Het niveau vloog vervolgens omhoog. Lewis opende sterk, maar zag Smith 160 en 171 achter elkaar gooien. Daarmee was Smith op weg naar een negendarter, de zevende dart eindigde echter in triple-1. Lewis profiteerde en hield alsnog zijn eigen leg. Hij kreeg ook de kans om te breken, maar dacht niet na. Scorend ging hij door voor de 180’er en kwam daardoor uit op dubbel-7. Die gooide hij niet en Smith maakte gelijk. Een nieuwe maximale score en dubbel-2 bracht Lewis op 1-2. In de vierde leg maakte de Welshman opnieuw een fout door weg te zetten naar 169. Smith kreeg de tijd en maakte 2-2 via dubbel-6. In de vijfde leg waren ze allebei gelijk open en vonden de triples achter elkaar. Lewis kreeg zes pijlen voor 153 en maakte het af met een fraaie 95-finish.

Allesbeslissende leg

Twee vlotte legs zorgden voor 1-1, waarop Smith drie openingsdubbels miste en één pijl op tops voor een 116-finish. Bully Boy miste nog eens drie pijlen om de vierde leg te openen en Lewis profiteerde optimaal om een vijfde set af te dwingen. Daarin mocht hij zelf beginnen, maar miste een volle beurt op de dubbels. Smith vond tops en zag Rasta in de tweede leg vijf pijlen missen om de leg te openen. Bully Boy vuurde er een 180’er overheen en kreeg drie volle beurten op de dubbels. Hij miste ze allemaal en het werd alsnog 1-1. Smith miste ook nog eens twee pijlen voor een 68-finish en stond nu opeens op één leg van een nederlaag. Lewis zette zich echter weer weg op een bogey, ditmaal op 165. Smith kon daardoor dubbel-10 vinden in de herkansing voor een allesbeslissende leg. Lewis vond gelijk dubbel-16 en vond volop triples. Rasta maakte het gelijk af met een fraaie 108-finish.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015

Delen: