full screen background image

World Grand Prix: Suljovic laat niets heel van Whitlock

Na James Wade heeft Mensur Suljovic ook afgerekend met Simon Whitlock. De Oostenrijker staat daardoor voor het derde toernooi op rij op televisie in de kwartfinale. Op de UK Open en de World Matchplay was het al raak, nu mag hij zich donderdag ook melden bij de laatste acht op de World Grand Prix. In de openingfase kreeg Whitlock nog kansen om schade toe te brengen aan The Gentle, daarna liep Suljovic eigenlijk eenvoudig weg bij The Wizard.

The Gentle pakt de kansen aan

Suljovic pakte de openingsleg, waarop Whitlock vooral scorend de overhand nam. De Oostenrijker was 4 uit 4 op zijn openingsdubbels, maar mede door een 180’er kwam de Australiër op 1-1 en kreeg een volle beurt om te breken. Dubbel-12 vond The Wizard niet en werd vervolgens ondanks een nieuwe maximale score pardoes gebroken door een 98-finish voor 3-1 en de set. The Gentle miste twee pijlen om gelijk te breken en zag Whitlock vervolgens met een 126-finish op 1-2 komen. Het gaf de Australiër niet de ruimte om het ook af te maken. Zijn darts richting triple-20 kwamen bijna telkens te hoog in het bord en Suljovic profiteerde met een 180’er en dubbel-16 voor 2-0 in sets. 

Nog meer hoge finishes

Whitlock zette vanuit de onderbreking nog een keer aan en stond op 40 klaar om te breken. Suljovic vuurde er nog maar eens een 112-finish in om The Wizard pijn te doen. De volgende tik van de Oostenrijker kwam met een 82-finish om de break te pakken. Hierdoor had hij drie legs de tijd om de partij in drie sets af te maken. Daar deed The Gentle echter niet lang over. Suljovic hield het voortouw in zijn eigen leg door opnieuw snel weg te sprinten na de openingsdubbel. Zijn geliefde dubbel-14 deed vervolgens het werk. Met 9 uit 14 op de dubbels om de leg af te maken werkte hij dan ook toe naar een uitstekend gemiddelde van 91,34 per beurt.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015

Delen: