full screen background image

World Grand Prix: Thornton op tijd wakker voor eenvoudige zege

Robert Thornton heeft eenvoudig de kwartfinale van de World Grand Prix gehaald, dat is pas de tweede keer dat The Thorn zich bij de laatste acht in het Ierse Dublin speelt. De meeste moeite had de Schot nog om zijn goede ritme vast te houden. Door een uitstekende tussenfase van legs op rij met een aantal hoge finishes was de strijd tegen Justn Pipe snel beslist: 3-0.

Thornton schrikt op tijd wakker met finishes

Thornton was in de eerste set volledig de baas, maar kwam toch nog in de problemen. In de eerste leg miste hij de dubbels en zag Pipe vervolgens twee keer een bulls-eye missen. De Schot speelde in de vierde leg slordig, waardoor het aankwam op een vijfde en beslissende leg. Daarin mocht The Thorn beginnen, liep direct weg en maakte het af met een 97-finish. Pipe miste in de openingsleg van de tweede set een volle beurt op de openingsdubbel en Thornton beukte weg met een 160-score voor de break. Daar kwam nog een bulls-eye 127-finish overheen en een 120-finish voor 2-0 in sets.

Vijf op een rij

Wat Pipe liet zien werd er niet beter op, ook toen hem een grote kans werd geboden. Thornton zette zich erg onhandig weg op dubbel-1 en leek de leg zomaar weg te geven. The Force kon echter tot zijn eigen frustratie niet profiteren en liep alsnog tegen een vijfde verloren leg op rij aan. Daar wist hij in zijn eigen leg een einde aan te maken, maar de wanhoop bij Pipe was al zichtbaar bij zijn openingsdubbel. De Engelsman probeerde het maar op bulls-eye en vond het rode stipje ook nog. Hij kon niet voorkomen dat Thornton de leg pakte, waarop Pipe het hele bond rond in ging op zoek naar de openingsdubbel. Die vond hij uiteindelijk met zijn zesde pijl en kreeg ondanks een 180’er van Thornton nog een kans vanaf 81. Bulls-eye viel niet en Thornton kon de zege eenvoudig pakken.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix

Delen: