full screen background image

World Grand Prix: Van der Voort geeft alles uit handen tegen Suljovic

Vincent van der Voort is op pijnlijke wijze uitgeschakeld op de World Grand Prix. De Nederlander had alles in handen tegen Mensur Suljovic om de halve finale te bereiken. De Oostenrijker had de tweede set zelfs al opgegeven en zag Fast Vinnie elf pijlen missen voor de set. Suljovic profiteerde en won negen legs op rij. Daarmee had hij de 3-1-zege te pakken en staat in de halve finale tegenover Robert Thornton.

 Eenvoudig weglopen 

Van der Voort kwam kiezelhard uit de startblokken met twee 180’ers voor de break. Hij had in de eerste set alleen moeite om de openingsdubbel te vinden. Het gaf ondanks een volgende maximale score van de Nederlander Suljovic de kans om terug te breken. Het was de enige bijdrage van de Oostenrijker aan de set. The Gentle kon de triples maar niet vinden en was vooral druk met het vertragen van het spel. Het hielp hem weinig. Ook in de derde en vierde leg miste Fast Vinnie in totaal zes pijlen op de openingsdubbel, met een 180’er en een bulls-eye 128-finish was de set binnen.

Elf missers voor de set

De tweede set opende Van der Voort ook weer uitstekend met een 156-finish en Suljovic ging telkens meer misbaar maken. In negen pijlen kreeg hij 126 niet weg en liet de derde leg helemaal lopen. Met nog 349 punten achter zijn naam ging Van der Voort al gooien voor de set. Vier beurten later kreeg Suljovic zowaar nog de kans vanaf 89 en gooide zowaar bulls-eye om nog terug te breken. Van der Voort was één leg van slag en zag vervolgens Suljovic ook nog een 180’er gooien. Zo ging de set na elf gemiste setdarts van Fast Vinnie met een 88-finish naar de Oostenrijker.

Helemaal van de kaart 

Suljovic had de partij opeens helemaal in handen en pakte nog eens twee legs op rij voor liefst vijf legs op rij. Met een 180’er kreeg Van der Voort de kans om terug te slaan, om een volle beurt vanaf 28 te missen. Suljovic twijfelde niet op dubbel-9 en kwam zomaar op 1-2 in sets. Ook de eerste leg van de vierde set ging naar de Oostenrijker, waarop Van der Voort twee volle beurten miste op de openingsdubbel. De Nederlander kreeg een volle beurt om nog een leg terug te komen, maar miste opnieuw de dubbels. Suljovic maakte het vervolgens af met een 170-finish.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix

Delen: