full screen background image

World Grand Prix: Van der Voort vloert Phil Taylor op sublieme wijze

Vincent van der Voort heeft een historische overwinning geboekt op de World Grand Prix tegen Phil Taylor. Fast Vinnie speelde ijzersterk en bleef The Power onder druk te zetten door fantastisch te openen. De Nederlander stond geen enkele eigen leg af en zette in de vijfde leg van de tweede set voldoende druk op Taylor. Die miste één dart voor een 105-finish en Van der Voort klaarde de klus.

Negendarter missen en set verliezen

Van der Voort mocht de partij openen en wist tops gelijk te vinden met zijn openingsdart. Daar kwamen twee 140-scores achteraan en dubbel-2 voor de eerste leg. Taylor had zich ondertussen opgewarmd met zijn eerste 180’er en ging keihard door. Hij opende de tweede leg met 160 en 180, om bulls-eye voor een 161-finish te missen én de negendarter. Van der Voort liet zich echter niet van de wijs brengen. Hij pakte de derde leg, voor Taylor met een 81-finish de vijfde leg afdwong. Daarin opende Van der Voort perfect met een 160-score, terwijl The Power een volle beurt op de openingsdubbel miste. De Nederlander liep gestaag weg en pakte de set. En dat met The Power een setgemiddelde van 103,63 per beurt.

IJzersterk afgemaakt

In de tweede set miste Van der Voort voor het eerst een volle beurt op tops, waardoor de 180’er te laat kwam. Via dubbel-4 pakte Taylor zijn eigen leg, waarop Fast Vinnie zich herstelde. Met een 180- en 140-score liep hij weg, om via dubbel-8 op 1-1 te komen. The Power maakte 2-1, voor Van der Voort in zijn eigen leg opnieuw alle ruimte kreeg van de Engelsman. Dubbel-16 was dit keer raak voor 2-2 en opnieuw een beslissende vijfde leg. Taylor vond pas met zijn derde dart de openingsdubbel, waar Van der Voort tops gelijk vond. Er volgden 140-scores van beide darters, waarop Taylor het voortouw nam. Hij wist 105 echter niet weg te poetsen via dubbel-16 en Van der Voort pakte zijn kans vanaf 48.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015 

Delen: