full screen background image

World Grand Prix: Van der Voort walst ook over Jenkins heen

Vincent van der Voort heeft op de World Grand Prix geen last van het Phil Taylor-virus. Spelers die The Power uitschakelen gaan er heel vaak de volgende ronde uit. Terry Jenkins werd echter met 3-0 aan de kant gezet. Een slechte eerste set van Jenkins strafte Van der Voort af, waarna de Engelsman op gang kwam. Hij leek terug te slaan, tot een kiezelharde 149-finish van Fast Vinnie voor 2-0 in sets. Met een 141-finish werd ook de rest gedaan. In de kwartfinale wacht Mensur Suljovic.

Fouten genadeloos afstraffen

Van der Voort was degene die het minst slecht uit de startblokken kwam. Hij zag Jenkins een volle beurt missen voor de openingsleg en profiteerde. Daar kwam een fraaie 121-finish in zijn eigen leg overheen, om met heel veel moeite dubbel-4 te vinden voor de eerste set (3-0). Jenkins overlegde echter pas een gemiddelde van 68 per beurt met 0 uit 6 op de dubbels. Van der Voort had ondertussen nog geen enkele score genoteerde van 140 of meer. 

Kiezelharde 149-finish

Fast Vinnie pakte ook de eerste leg van de tweede set, voor Jenkins eindelijk tops wist te vinden voor een leg. Daarmee was hij 1 uit 8. De openingsdubbels waren net zo bedroevend, want na de derde leg van de tweede set was hij slechts 6 uit 27. Van der Voort kon dan ook eenvoudig zijn eigen leg pakken (2-1), waarop Jenkins met eindelijk een solide leg een vijfde leg afdwong. Daarin begon Van der Voort opnieuw uitstekend met een 115-score, maar ditmaal was The Bull ook gelijk open. Hij stond na negen pijlen op 101 om de set te stelen, Jenkins mocht er niet eens voor aanleggen. Met een snoeiharde 149-finish pakte Van der Voort ook de tweede set: 2-0.

Jenkins maakt het nog bijna spannend

Uit de onderbreking kwam er nog een 141-finish overheen om ook zijn eigen leg te pakken. Van der Voort miste drie openingsdubbels, maar dat deed Jenkins hem gelijk na. De derde leg ging nog wel naar The Bull, voor Van der Vorot in zijn eigen leg nu wel gelijk opende. Daarmee had hij 41% raak gegooid op de openingsdubbel. De Nederlander miste dubbel-6 op een haartje voor een 126-finish en pardoes gooide Jenkins een 101-finish voor 2-2. De Engelsman kreeg een volle hand vanaf 40 om de partij te winnen, maar mikte de eerste vol in de single-5. Daarop maakte Van der Voort het alsnog af met een 96-finish.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015

Delen: