full screen background image

World Grand Prix: Van Gerwen walst over Huybrechts na slordige start

Michael van Gerwen heeft via Kim Huybrechts de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. Met name in de eerste twee sets was de Nederlander heel slordig op de openingsdubbel met slechts dertig procent. Huybrechts kreeg dan ook volop kansen in Dublin, maar benutte er te weinig. Daarna was Van Gerwen gevlogen voor de 3-1-zege met zes legs op rij. In de kwartfinale wacht Jamie Lewis.

Slordige Van Gerwen komt goed weg

Van Gerwen werkte een goede openingsleg af, daarna zag hij Huybrechts over hem heen vliegen. De Belg was nagenoeg foutloos op zijn dubbels en overlegde een gemiddelde van ruim 100 per beurt om de eerste set te pakken. The Hurricane kreeg ook de kans om gelijk te breken in het tweede bedrijf, maar miste een volle beurt op tops. Dat was het signaal voor Mighty Mike om het zelf over te nemen voor de break: 2-0. Huybrechts dwong toch een vijfde leg af. Hij brak terug met een 63-finish en vuurde een 180’er voor 2-2. In de beslissende leg miste Huybrechts echter vijf openingspijlen en Van Gerwen gooide zijn tweede 180’er voor 1-1 in sets.

Turbo gaat aan bij Mighty Mike

Dat leek het startsein te zijn voor de Nederlander om weg te vliegen. Hij opende de derde set met een 160-score, om een volle beurt voor de break te missen. Geïrriteerd herstelde Mighty Mike zich met een 160-finish en zette met een 180’er ook in de derde leg druk. Dubbel-16 voor een 103-finish viel niet, maar Huybrechts redde zich niet met een 90-finish. De break was binnen en hij maakte het met veel gebrul af via een 80-finish voor 2-1 in sets. De Nederlander mocht de vierde set zelf beginnen en wreef het nog maar eens in bij de Belg. 58 werd via single-4, single-18 en dubbel-18 afgerond, waarop hij dat flink ging vieren. Er kwamen in de tweede leg twee 180’ers bij en dubbel-16 voor de break. Dubbel-6 bracht hem daarop de zege.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015

Delen: