full screen background image

World Grand Prix: Van Gerwen wandelt naar halve finale

Michael van Gerwen heeft fluitend de halve finale van de World Grand Prix bereikt. De titelverdediger kwam geen moment in de problemen tegen Jamie Lewis, waardoor hij in de halve finale mag aantreden tegen Mark Webster. Lewis kwam in zijn tweede ronde nog terug na een 2-0-achterstand in sets. Ditmaal kon hij alleen maar toekijken en mocht Rasta blij zijn met drie legs.

Onder de indruk

Op de World Matchplay stonden de twee ook al tegenover elkaar, Mighty Mike won toen met 13-2 in legs en speelde zijn beste wedstrijd van het toernooi. Het leek erop dat Lewis met angst en beven het podium op was gekomen. Hij werkte een erg matige eerste leg af en gaf Van Gerwen liefst elf pijlen om dubbel-1 te vinden. De Nederlander vond vervolgens pas met zijn zesde dart de openingsdubbel, maar won alsnog de leg. Een rappe derde leg bracht dan ook al de eerste set binnen.

Turbo blijft erop 

Een 180’er van Mighty Mike en dubbel-4 zorgde ook in de tweede set gelijk voor de break. Ook de tweede leg was snel binnen, voor Lewis eindelijk een leg kon pakken ondanks de vierde 180’er van de nummer één van de wereld. In de vierde leg kon de Welshman echter weer geen druk zetten en was het al 2-0 in sets. In de tweede ronde wist Rasta een 2-0-achterstand om te buigen tegen Michael Smith, mede dankzij het instorten van de Engelsman. Dat hoefde van Van Gerwen niet te worden verwacht, die duidelijk ook geen zin had om gas terug te nemen.

Vijfde leg afgedwongen

Zijn eigen leg was snel binnen. De dubbel viel niet voor een 136-finish, maar in de herkansing was het 1-0. Dubbel-10 voor een 128-finish viel ook niet, waardoor de break nog uitbleef. Lewis miste zes openingsdubbels, waardoor een 180’er niets meer uithaalde. Van Gerwen raffelde de leg namelijk alweer af met een 74-finish om op matchpoint te komen. Dat wilde hij gelijk benutten met scores van 120 en 180. De eerste matchdart voor een 120-finish werd gemist en Lewis dwong een vijfde leg af met een 109-finish. Het gaf Van Gerwen de kans om nog eens uit te halen. Vanaf 160 gooide hij twee keer triple-20 en begon al te lachen voor hij tops erin gooide.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015

Delen: