full screen background image

World Grand Prix: Webster laat afwezige Lewis kansloos

Mark Webster heeft voor de tweede keer in zijn carrière de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De Welshman heeft de laatste jaren veel last gehad van een lichte vorm van darteritus, maar daar lijkt hij voor het grootste deel van genezen. Op televisie kan de voormalig Lakeside-kampioen altijd iets meer en dat bleek ook weer tegen Adrian Lewis. Jackpot kan geen moment opdagen en Webster maakte het af voor 3-0 met een uitstekend double-in double-out gemiddelde van 91,41. Hij staat in de kwartfinale tegenover Jelle Klaasen

Lewis is er niet bij

In de eerste set leek het wel alsof Adrian Lewis niet wist dat de wedstrijd al begonnen was. Hij vond maar moeizaam de openingsdubbel en vond met name de triple-20 niet. Jackpot gooide geen enkele score van 140 of meer en gaf Mark Webster alle ruimte. De linkshander profiteerde dan ook om de set met 0-3 te pakken. Uit de onderbreking werd het spel van Lewis iets beter met een eerste 180’er en een 86-finish. Hij gaf daarna toch zijn eigen leg uit handen en met een 104-finish kwam Webster al op 0-2 in sets.

Totaal geen constantheid

Vertwijfeld verliet Lewis kortstondig het podium voor de pauze en leek symptomen te hebben van een verkoudheid. Zijn constantheid was in ieder geval nergens te bekennen. Een 160-score om te openen bracht hem niet eens de leg door een 180’er van Webster. Met een 66-finish kwam Lewis wel op 1-1, maar door een nieuwe maximale score van Webster en een 68-finish bracht de linkshander uit Wales op één leg van de overwinning. Lewis kon in zijn eigen leg daarop de openingsdubbel pas bij zijn zesde dart vinden. Webby was wel gelijk open en liep rustig weg om naar zijn favoriete tops toe te werken.

Programma, uitslagen en statistieken World Grand Prix 2015

Delen: