Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Bibberende Chisnall mazzelt tegen Caven

Dave Chisnall heeft op de World Matchplay weer het beste en het slechtste spel naar boven gehaald. Met dertien 180’ers was hij scorend niet te volgen door Jamie Caven, zodra de dubbels in het vizier kwamen sloeg de paniek volledig toe bij Chizzy. Caven dwong een verlenging af en zag Chisnall twee keer matchdarts missen. De derde keer mocht hij er liefst drie volle beurten over doen om 46 weg te poetsen. Met veel geluk viel dubbel-8 er alsnog in voor de 13-11-zege. In de tweede ronde neemt hij het nu op tegen Keegan Brown.

Veel kansen laten liggen

Chisnall en Caven kwamen rustig uit de startblokken en deelden de eerste legs via dubbel-9. Chizzy ging door met de eerste 180’er, maar had geluk dat Caven dubbel-8 miste voor een 127-finish. De herkansing was echter nog niet aan hem besteed. Zo had Jabba de eerste break te pakken, maar die moest hij na nog een maximale score van Chizzy in de vierde en vijfde leg alweer afstaan: 3-2. Chizzy bleef de betere speler en gooide de triple-20 bijna met zijn ogen dicht. Iedere leg kreeg hij wel een dart om Chisnall te breken, maar dubbels gooien bleef een probleem. Uiteindelijk was het in de tiende leg eindelijk raak. Met zijn zevende 180’er liep hij weg en vanaf 60 vloog tops er nu wel gelijk in: 6-4.

Blijft in evenwicht

De overtuiging vanuit de Premier League Darts had Chizzy echter nog altijd niet te pakken. De onzekerheid spatte er vanaf wanneer hij richting een dubbel gooide, in tegenstelling tot zijn zoektocht naar de triples. Vanaf 50 gooide de Engelsman de eerste dart vol in de single-4 en gaf Caven zodoende de kans om terug te breken. Chisnall gooide er wel weer een 180’er tegenaan, maar het was Jabba die de stand helemaal in evenwicht bracht: 6-6. Chisnall hield zijn eigen leg en kreeg na de negende 180’er opnieuw de kans. Een volle beurt vanaf 36 wist hij niet te verzilveren (7-7). De tiende 180’er van Chisnall werd gecounterd door de tweede van Caven voor 8-8.

Drie keer is scheepsrecht

De druk werd steeds groter en de missers kwamen in overvloed. Jabba was op weg naar de break, om vanaf 97 twee pijlen op de dubbels te missen. Het gaf Chisnall de kans om zijn eigen leg te redden en dat deed hij pas met zijn derde dart op dubbel-5. Caven gooide zijn derde 180’er, maar hij gaf Chizzy wel de kans vanaf 140. De triples waren uiteraard geen probleem voor hem, maar dubbel-10 viel niet. Zo was de verlenging een feit. De elfde 180’er van Chisnall bracht hem op voorsprong, waarop Caven een fout maakte. Hij zette weg naar 159 en zag Chizzy zijn twaalfde 180’er gooide. Zo kon hij niets doen en zag hem opnieuw aanleggen voor de zege. Dubbel-16 voor een 64-finish viel echter weer niet: 10-10. Drie legs gingen volledig in evenwicht, waarop Chisnall er nog maar eens een 180’er in vuurde. Daarmee stond hij na negen darts op 46 en mocht voor de derde keer gooien voor de partij. Dat werd nog een martelgang, want pas drie beurten later was het met meer geluk dan wijsheid raak op dubbel-8.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay