Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Chisnall in kwartfinale door instorten Brown

Dave Chisnall heeft zonder goed te spelen de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. In de eerste ronde wist hij zich tegen Jamie Caven op het nippertje te redden dankzij dertien 180’ers. Tegen Keegan Brown duurde het twaalf legs voor hij een maximale score gooide en was heel slordig op de dubbels. Het was te danken aan het instorten van Brown, die naliet een dubbele break weg te lopen, dat Chisnall de partij vanaf 5-8 alsnog om kon buigen naar 13-11.

Chisnall gooit geen 180’er en mist dubbels

Brown had een zenuwachtige eerste leg en werd direct gebroken. De wereldkampioen bij de jeugd dacht gelijk terug te mogen slaan. Hij stond klaar op 28, maar Chisnall vuurde er een 136-finish in voor 2-0. De eerste 180’er van de partij kwam vervolgens op naam van Brown, om er gelijk een tweede achteraan te mikken (2-1). In de vierde leg miste hij bulls-eye voor een 125-finish en twee pijlen op dubbel-16 voor de rebreak. Zo kon Chizzy met 3-2 de eerste pauze in. Na al zijn vierde 180’er kreeg Brown weer de kans om opnieuw drie pijlen onbenut te laten. Chisnall gooide de dubbels echter met een meter mis en zo was het alsnog 3-3. Brown maakte 3-4 en de halve finalist van de Premier League ging in de achtste leg zelfs zes keer in de fout op de dubbel. Het werd 3-6, voor Chizzy bulls-eye wel vond om de schade met een 88-finish een beetje te herstellen.

Brown laat dubbele break liggen 

Na veel pogingen raakte ook Brown het rode puntje voor een 114-finish. In de twaalfde leg gooide Chisnall eindelijk zijn eerste 180’er, terwijl hij er in de eerste ronde maar liefst dertien noteerde. Met een 70-finish hield hij zijn eigen leg, maar dat deed Brown ook met een 82-finish. De jongeling had vervolgens de partij al bijna moeten beslissen. Hij kreeg vier darts voor de dubbele break en 5-9, maar liet ze liggen. Daarop sloeg Chizzy met een 180’er toe om terug te komen tot 7-8.

Vijf op een rij voor Chizzy

Uit de derde onderbreking miste Chisnall weer veel dubbels, maar Brown stond nu op grote achterstand. De jongeling viel helemaal stil, want zijn gemiddelde zakte af richting 92 per beurt. Ondertussen had Chisnall opeens het vertrouwen te pakken. Hij pakte een nieuwe break op dubbel-16, gooide twee 180’ers op rij en vond opnieuw dubbel-16 voor 10-8. Nu kreeg Chizzy de kans op een dubbele break, om tops te missen. Na vijf verloren legs op rij kon Brown weer even juichen, maar kon scorend weer geen druk zetten. Dat was twee legs later ook het geval, waarop Chisnall zijn eerste matchdart kreeg. Zijn derde dart eindigde bijna buiten het bord, waardoor Brown toch nog terugkwam tot 12-11. Hij stond na negen darts echter nog op 325 en gaf Chisnall alle tijd. Hij stond na vier beurten op 36 met Brown op 244. Dubbel-4 bracht hem daarop naar de kwartfinale.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay