Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Anderson straft één foutje Caven genadeloos af

Gary Anderson heeft zijn goede jaar een passend vervolg gegeven op de World Matchplay. Gemakkelijk had hij het allerminst tegen Jamie Caven, waar hij zowat de gehele partij achteraan moest hobbelen. De Engelsman maakte in de vijftiende leg echter een fout. Jabba liet een volle hand op tops onbenut en Anderson sloeg gelijk genadeloos toe. In de tweede ronde zal de Schot nu moeten aantreden tegen Lakeside-kampioen Stephen Bunting.

Spelers in vorm

Anderson en Caven zijn twee darters in vorm en dat lieten ze in de eerste leg ook gelijk zien met een 180’er. Caven vond als eerste de dubbel voor 1-0. Jabba stond vorige maand nog in de finale van de European Tour in Oostenrijk, Anderson weet de toernooien achter elkaar te winnen. Hij heeft daardoor ook de eerste plaats op de ProTour Order of Merit overgenomen van Michael van Gerwen. De Schot beukte er dan ook gelijk een tweede 180’er in, maar verslikte zich bijna in de dubbels. Pas bij de negende poging viel dubbel-1 erin. Met een 100-finish (Caven) en 92-finish (Anderson) liep het naar 2-2. Anderson miste bulls-eye voor de 132-finish en daardoor kon Caven zijn eigen leg houden via tops: 2-3.

Volledig in evenwicht

Na de pauze kwam de eerste break wel tot stand. Beide darters pakten weer overtuigend een leg, waarop Caven als eerste toesloeg met een fraaie bulls-eye 132-finish: 3-5. Anderson keek met een knikje toe, om gelijk terug te slaan. De rebreak was direct een feit met een 145-finish. De Schot ging verder met een 87-finish om de tweede pauze te bereiken met een gelijke stand: 5-5. De rust was daarmee teruggekeerd en gingen er twee legs snel naar degene die de leg begon. In de dertiende leg volgden twee 180’ers van beide darters en vond Caven tops voor 7-6. De Engelsman dacht vervolgens een kans te krijgen. Anderson gooide drie beurten op rij geen triple, maar hij wist de 85-finish te gooien om zich te redden.

Eén keer geen tops gevonden

De Schot mikte er nu zelf een 180’er in en kreeg zijn kans vanaf 92. Bulls-eye viel er echter niet in, maar Caven verslikte zich een volle beurt op tops. Dit buitenkansje liet Anderson niet glippen en vond dubbel-12 om voor de eerste keer in de partij op voorsprong te komen. Hij kreeg nu alle tijd in zijn eigen leg en via tops wist hij matchpoint te bereiken (9-7). Caven voerde de druk nog wel op met een solide leg en stond op 79 om helemaal terug te komen. Dat liet Anderson alleen niet toe, want hij maakt het af met een 80-finish.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay