Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Eén late break voldoende voor Michael Smith

Michael Smith heeft aan één late break voldoende gehad om Justin Pipe te verslaan op de World Matchplay. Na een vroege voorsprong voor Bully ging het daarna volledig in evenwicht. De gemiddelden waren constant op het zelfde niveau rond de 100 per beurt, tot de zeventiende leg. Daarin gooide Pipe twee zwakke scores en Smith sloeg genadeloos toe vanaf 65. Door de 10-8-zege mag hij nu aantreden tegen Phil Taylor of Darren Webster.

Smith de verrassende favoriet

Pipe staat al twee jaar tegen de top-10 van de wereld aan te hikken, maar zijn resultaten zijn de laatste maanden matig. Daardoor is hij ook voorzichtig weggezakt. Ondanks Smith nog ruim tien plaatsen lager staat werd Bully dan ook aangemerkt als de favoriet. Toch was het Pipe die het beste begon. Hij vuurde er gelijk een 180’er in om verder te gaan met een 127-finish. Smith liet vervolgens in zijn eigen leg zien waarom de verwachtingen zo hoog zijn. De jongeling won op het wereldkampioenschap al verrassend van Phil Taylor en zijn natuurlijke stijl laat hij ook steeds meer op het podium zien. In de derde leg counterde hij een 180’er van Pipe met zijn maximale score. The Force miste vervolgens drie darts op de dubbel en Smith vuurde een bulls-eye 83-finish raak voor de break.

Geen millimeter ruimte

Pipe knokte zich vervolgens terug om 3-2 de pauze in te gaan, voor Smith doordreunde met een 112-finish. Een 96-finish kreeg de jongeling er niet in en gaf Pipe de kans vanaf 90 voor 4-3. Met een 180’er was het toch weer snel 4-4 en Smith stond klaar op 67 om te mogen gooien voor een break. Pipe redde zichzelf echter met een 104-finish. Twee legs later pakte Bully zijn kans zelf niet vanaf 106 en kon Pipe de voorsprong vasthouden (6-5). Smith maakte zonder druk gelijk, waarop beide darters in de dertiende leg een maximale score gooiden. Pipe liet zich daarna niet verrassen (7-6) en Smith werkte met zijn vijfde 180’er toe naar een vlotte gelijkmaker. Pipe zette zichzelf echter op 24 door een 171-score, maar Smith werkte in twee darts 78 weg voor 7-7.

Eén leg voor besluit

Pipe leek op zijn beurt op weg naar een snelle leg, tot hij begon te modderen in het slotstuk. Smith kreeg zijn kans vanaf 113, maar dubbel-18 viel er weer niet in. De voorsprong van Pipe was door een 180’er net zo snel weer weg voor 8-8. The Force begon daarna slecht aan zijn eigen leg met scores van 100 en 26. Bully gooide in beide beurten wel twee triples en was gevlogen. Pipe gooide ook nog eens 44 en Smith kreeg alle tijd vanaf 130. Hij zette rustig weg naar 65 en gooide het met twee pijlen weg. Daarop mocht de jongeling zelf aanleggen voor de zege en gooide 140 en 180. Daarna maakte hij het zichzelf nog lastig door twee beurten op de dubbels te verprutsen. Pipe stond echter te ver weg om nog wat terug te kunnen doen.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay