Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Indrukwekkende Lewis staat geen leg af

Adrian Lewis heeft voor de tweede keer op de World Matchplay een wedstrijd gewonnen zonder een leg af te staan. Robert Thornton was twee jaar geleden al de pineut en nu was het aan debutant Andrew Gilding. Goldfinger speelde met 92 gemiddeld niet eens zo slecht, Lewis was met 110,51 per beurt simpelweg niet te houden. Lewis won met 10-0 en mag in de tweede ronde aantreden tegen Mervyn King.

Lewis direct genadeloos

Lewis gaf in de eerste leg nog een klein kansje weg. Gilding mocht aanleggen vanaf 110, maar miste dubbel-18. Daarna was Jackpot letterlijk gevlogen. Hij brak zijn landgenoot in de tweede leg en vervolgde met een 87-finish voor 3-0. Met een gemiddelde dat tegen de 110 per beurt aan schurkte wist hij Gilding weer gelijk onder druk te zetten. Die miste tops voor een 100-finish en het was al 4-0. Gilding heeft op de ProTour een uitstekend half jaar achter de rug, met onder meer een finale op een UK Open Qualifier. Zijn debuut in de Winter Gardens zorgde echter duidelijk voor de bibbers. Goldfinger had veel darts in de 5 en de 1. Daardoor had hij in iedere leg wel een zwakke score en Lewis denderde met zijn tweede 180’er naar 5-0.

Alles gaat raak

Lewis kende ook na de pauze geen genade. Hij ging verder met een 180’er voor 6-0 en nog een maximale score met een 97-finish bracht de 7-0 al op de borden. Gilding kende een persoonlijk hoogtepunt met zijn eerste 180’er, maar Lewis gooide ook zijn vierde maximale score en met een 11-darter was het alweer 8-0. Het gemiddelde van Jackpot was daarmee opgelopen naar 107 per beurt en deze verhoogde hij nog maar eens met wederom een 180’er. Na drie beurten stond hij alweer op 16, om Gilding nog een keer naar het publiek kon juichen door zijn tweede maximale score. De 10-darter kwam er toch en de tweevoudig wereldkampioen bleef doorbeuken. Gilding kreeg de kans vanaf 110 om nog een leg te pakken, maar de eerste dart viel gelijk in de single-5. Lewis was niet van plan om cadeautjes uit te delen en maakt er via dubbel-9 10-0 van.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay