Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: King scoort Huybrechts van het bord

Kim Huybrechts heeft nog altijd geen wedstrijd kunnen winnen op de World Matchplay. Voor het derde jaar werd de Belg in de eerste ronde aan de kant gezet. Ditmaal kwam hij scorend al snel in de problemen tegen Mervyn King. In de legs van de Engelsman wist The Hurricane geen enkele druk te zetten, waardoor het wachten was op foutjes in zijn eigen legs. King gaf Huybrechts dan ook maar zeven kansen op de dubbels. Tot 6-4 bleef het nog in de buurt, daarna vloog King weg naar 10-4 en een tweede ronde tegen Adrian Lewis of Andrew Gilding.

King als eerste in zijn ritme

King en Huybrechts kunnen allebei een goed toernooi gebruiken om de top-10 van de wereld te bestormen. De druk was dan ook groot, dat zichtbaar was in de eerste legs. Scorend kwamen ze maar moeizaam op gang en met een bulls-eye 82-finish wist King een vroege break te realiseren. Na de pauze begon vooral de Engelsman beter te scoren en daar kon Huybrechts maar moeizaam in volgen. Hij wist zijn eigen leg wel te houden tussen de twee 12-darts van King met telkens een 81-finish: 5-3. In de tiende leg kreeg Huybrechts eindelijk wel een kans, al was het een kleine. Vanaf 132 vond hij met zijn eerste dart de bulls-eye, een vervolg kwam er niet: 6-4.

Geen leg meer te pakken

Na de pauze kreeg Huybrechts dezelfde situatie voor zijn kiezen, maar nu om zijn eigen leg te behouden. Met de tweede dart kon de Belg de triple niet vinden en King zorgde voor de tweede break met een tweedart 80-finish. De Engelsman spuwde er nog een solide leg achteraan met een finish op tops om het gat al naar 8-4 te maken. Daarmee was The King helemaal los en maakt er met twee 180’ers in eén leg zelfs 9-4 van. Zijn eigen leg kwam ook niet meer in gevaar, waardoor hij de buit pakte met 10-4. King wist zijn gemiddelde op te krikken naar 101 per beurt, waar Huybrechts bleef steken op 92.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay