Connect with us

Negendarters

World Matchplay Darts: Newton ondanks negendarter onderuit

Wes Newton ging volledig uit zijn dak na het gooien van zijn eerste negendarter op een televisiepodium. Toch ging hij vervolgens onderuit in de tweede ronde van de World Matchplay. The Warrior moest zijn hoofd buigen met 10-13 tegen Justin Pipe.

Slecht nieuws voor Van Gerwen

Voor het grootste deel van de partij ging alles richting Newton. The Warrior pakte direct in de eerste leg de break voorsprong. Pipe knokte terug naar 2-2, om net zo rap weer een break achterstand op te lopen. Het liep van 4-2 alsnog naar 5-5, voor het magische moment voor Newton ontrolde. Na een 180’er en een 177-score denderde Newton door met een 144-finish voor zijn eerste negendarter op televisie. Het was tegelijkertijd slecht nieuws voor Michael van Gerwen. Hij moet de prijzenpot van 5.000 pond minimaal delen met Newton.

Heen en weer

De twaalfde leg leverde The Warrior nog in door dubbel-19 te missen voor een 115-finish, daarna ging het toch echt te kant uit van de nummer vijf van de wereld. Wederom een 180’er en een tweedart 98-finish bracht hem de vierde break van de partij en denderde ditmaal door met een 126- en 90-finish voor 10-8. Hij timmerde een gemiddelde van ruim 102 weg, maar zakte plotseling helemaal weg

Herhaling van zetten

Het leek daarmee wel een herhaling van zetten met het wereldkampioenschap. Ook toen gaf Newton tegen Pipe een voorsprong uit handen. Ditmaal gingen er vijf legs op rij richting The Force. Met een 13-darter en dubbel-8 was het 10-10, dubbel-2 bracht hem zelfs voor het eerst op voorsprong. Hij wist in één keer door te stomen naar 10-12 en pakte zijn eigen leg. Dat ging wel moeizaam, want Newton liet liefst vier pijlen onbenut om de partij nog te verlengen.

Alle uitslagen en programma World Matchplay Darts 2012 op een rijtje

Delen:

Meer over Negendarters