Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Ruime zege voor in vorm terugkerende Taylor

Phil Taylor heeft partij nummer 31 op rij weten te winnen op de World Matchplay. The Power kwam met een groot vraagteken boven zijn hoofd richting Blackpool, maar wist de eerste horde overtuigend te nemen. In de eerste zeven legs liet Darren Webster drie keer de kans op legwinst onbenut. Taylor profiteerde met een 5-2-voorsprong en was daarna heel snel gevlogen (10-4). Met een gemiddelde .

Wisselende start

Voor Taylor is deze week in Blackpool cruciaal hoe de rest van zijn jaar eruit zal gaan zien. The Power is dertig partijen op rij ongeslagen op de World Matchplay en verloor voor het laatst in 2007 op het podium in de Winter Gardens. Hoe matig een jaar van Taylor ook kon zijn, in Blackpool was hij altijd op zijn best. Het kalenderjaar 2014 was tot dusver verre van goed, met slechts af en toe een sporadische opleving. De afgelopen weken trok hij zich volledig terug om zich voor te bereiden op de World Matchplay. De eerste leg was wankel door missers op de dubbels. Webster vond dubbel-5 en ging gelijk verder met vijf keer triple-20 op rij. Daarna werd het slordig waardoor Taylor met zijn eerste 180’er terug kon breken. Webster begon de vierde leg zelfs met zes perfecte darts, voor de zevende pijl in triple-1 landde. Met een 86-finish voor een 12-darter was het wel 2-2.

In vliegende vaart vertrokken

Na de pauze opende Taylor op zijn beurt met zes perfecte darts, voordat de zevende dart onder de triple-20 in het bord kwam. Toch gaf hij nog een kans weg, maar Webster kon tops voor een 117-finish niet vinden. Een leg later kreeg hij ook de kans op bulls-eye (170-finish) en vanaf 25, om wederom niet toe te slaan. Daarmee was het verschil eigenlijk al gemaakt. Webster leverde een zwakke eigen leg af (6-2) en Taylor denderde in zijn eigen leg door met een 180’er een 68-finish voor 7-2. Webster gaf nog niet op en kwam twee legs terug met een 92-finish, om tussendoor dubbel-15 voor een 90-finish te missen. Daardoor bleef het gat toch aanzienlijk (8-4), zeker doordat Taylor er nog een 132-finish overheen vuurde. Webster miste in de veertiende leg een volle beurt op de dubbel en Taylor kon de klus klaren.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay