Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Slordige Van Gerwen toch voorbij Beaton

Michael van Gerwen heeft in een slordige partij toch de tweede ronde van de World Matchplay weten te bereiken. De Nederlander was de gehele partij de baas op het podium in Blackpool, maar vergat telkens om Steve Beaton de genadeklap toe te brengen. Daardoor wist de Engelsman tot drie keer toe een achterstand ongedaan te maken. Op de juiste momenten versnelde Mighty Mike toch weer voor de 10-7-zege en een ontmoeting in de tweede ronde met Ian White.

Slordige start

Van Gerwen begint als topfavoriet aan de World Matchplay, al heeft hij tot dusver nog nooit in de finale gestaan in Blackpool. Mighty Mike stond twee jaar geleden in de kwartfinale, nadat hij in de tweede ronde Steve Beaton versloeg. Dat deed hij onder meer met een negendarter. Vorig jaar ging het in een thriller mis tegen Adrian Lewis, waardoor Jackpot naar de finale mocht. Als eerste reekshoofd begon hij nu sterk met een 72-finish voor 1-0. Beaton stond vorige maand nog in de finale van de European Tour in Gibraltar, maar kon de triple-20 nog moeilijk te vinden. Van Gerwen deed dat wel met een 180’er en brak gelijk via dubbel-2. Dat ging op de dubbel al met de nodige moeite en ook in zijn eigen leg miste hij vier darts. Daardoor kon de Engelsman terugbreken. Met een 180’er en dubbel-8 was het pardoes 2-2. Van Gerwen gaf daarop weer gas en met een 180’er en een 84-finish werd de pauze bereikt met 3-2.

Vergeten de genadeklap uit te delen

Terug op het podium had de Nederlander zijn ritme weer te pakken en stond gelijk klaar om te breken. Beaton deed vanaf 141 nog een goede poging om zich te redden, maar dubbel-12 viel er niet in. Dubbel-18 bracht Van Gerwen daardoor de kans om te breken en dubbel-10 was daarna al goed voor 5-2. De achtste leg opende de huidige wereldkampioen ook gelijk met een 180’er, om bulls-eye voor een 170-finish te missen. Ook de herkansing vanaf 25 pakte hij niet aan en Beaton kon zomaar terug kruipen tot 5-3. Van Gerwen miste dubbel-19 voor een 155-finish en kreeg een bulls-eye 122-finish om zijn oren voor 5-4. Beaton mocht daardoor gooien om de stand gelijk te trekken, maar nu was het aan Van Gerwen om een 134-finish te gooien voor 6-4.

Derde comeback levert niets op

Met zijn vijfde 180’er van de partij opende Van Gerwen het derde deel van de partij. Nu maakte hij geen fout vanaf 25 en leek het verschil nu eindelijk wel te maken. Beaton hield nog wel zijn eigen leg met een 70-finish, daar kwam wel gelijk een 116-finish overheen voor 8-5. De zesde 180’er kreeg geen vervolg en daardoor wist Beaton met een 76-finish andermaal de achterstand te verkleinen tot twee legs. De Engelsman zette nog eens aan met zijn tweede maximale score, maar Van Gerwen denderde er ook een perfecte beurt achteraan. Hij miste echter twee beurten op de dubbels en Beaton brak wéér terug: 8-7. Scorend liep Van Gerwen in de zestiende leg toch weer weg en zag Beaton nu 112 niet uitgooien. Hij pakte zijn kans via dubbel-18 en maakte het vervolgens in zijn eigen leg af.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay