Connect with us

Negendarters

World Matchplay Darts: Taylor met klinkende negendarter in kwartfinale

Phil Taylor heeft zijn oude topvorm weer getoond op de World Matchplay. The Power heeft een uitermate zwak half jaar achter de rug en er waren dan ook grote twijfels hoe hij zou afreizen naar zijn geliefde Winter Gardens. Daar kwam hij tegen Michael Smith op een 0-2-achterstand, om terug te slaan met drie keer een 126-finish, een negendarter en de 13-6-zege. Daarmee nam hij revanche voor de nederlaag op het wereldkampioenschap en staat in de kwartfinale tegenover Wes Newton.

Drie keer een 126-finish

Taylor begon moeizaam aan de partij en werd dan ook gelijk gebroken. Smith ging snel door met tops en dacht al aan een dubbele break door een 180’er. Taylor wist op tijd de motor aan te zetten met een fraaie 126-finish voor 1-2. Smith vergeet vervolgens zijn eigen leg uit te gooien en miste bulls-eye voor een 123-finish. Ondanks dat hij in alle vijf de legs pijlen op de dubbels kreeg ging hij toch met een 3-2-achterstand de onderbreking in. Uit de pauze speelde de jongeling een zwakke leg en kreeg met een 180’er gelijk de break om zijn oren. Smith dacht gelijk terug te mogen breken vanaf 72, maar Taylor denderde door met een bulls-eye 126-finish: 5-2. Om de tik helemaal compleet te maken te maken kwam er gelijk nóg een bulls-eye 126-finish overheen.

Negendarter

De kers op de taart kwam in de negende leg. Taylor begon met een 180’er en een 177-score, om zonder enige moeite ook de 144-finish te gooien voor de negendarter. Dit was de eerste perfecte leg van dit kalenderjaar op een televisietoernooi en al de tiende voor Taylor in zijn carrière voor de camera’s. The Power ging gelijk ook stevig door met een 180’er en wist de pauze te bereiken met 8-2. Daarmee won hij acht legs op rij. Zijn gemiddelde tikte de 109 per beurt aan, terwijl Smith ook nog altijd op 103 per beurt stond. Bully was nog niet van plan om zich gewonnen te geven en brak The Power. Daarna had hij het geluk dat Taylor zich verrekende en het ook 8-4 werd.

Smith pakt kansjes niet meer

Smith beukte verder met een 180’er, maar kreeg alweer een 93-finish via bulls-eye te verwerken voor 9-4. De tik bleek amper aan te komen bij de jongeling, want hij opende wederom met een maximale score. Het vervolg kwam er niet, waardoor Taylor toch opnieuw kon breken via tops. Smith kreeg in leg veertien en vijftien ook weer de kans op de dubbel, maar toeslaan deed hij niet. Daardoor liep Taylor nu echt ver weg richting 12-4, voor Smith met een 180’er en een 64-finish voor een vijfde leg. The Power miste vervolgens zijn eerste matchdart voor een 72-finish en Bully maakte er ook nog 12-6 van. Hij begon de volgende leg ook nog met twee keer 180 op rij, maar de zevende dart viel onder de triple-20. Terugkomen mocht hij niet, want Taylor klaar de klus met een 10-darter.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over Negendarters