Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Barney verslaat Van der Voort met ruime cijfers

Raymond van Barneveld heeft de Nederlandse confrontatie met Vincent van der Voort ruim weten te winnen. Van der Voort, vorige maand nog winnaar van de European Tour in Oostenrijk, kwam vooral op de dubbels in de knoop. Daar liet hij in het begin van de partij gelijk de kansen liggen, waardoor Van Barneveld van 4-1 uit kon lopen naar 8-2 en 10-4. Vooral na de eerste onderbreking speelde Barney sterk met acht 180’ers en stuit nu op Simon Whitlock.

Van der Voort mist te veel dubbels

Van Barneveld speelde een goede openingsleg, om vervolgens te profiteren van een erg zwakke leg van Van der Voort. Met zijn 19e dart kon hij de dubbel gooien voor 2-0, waarop Van der Voort de kans op dubbel-18 liet liggen om gelijk terug te breken. In de vierde leg noteerden beiden Nederlanders een 180’er. Het vervolg bleef uit voor Fast Vinnie, waardoor Barney met een 80-finish toch al 4-0 kon maken. In de vijfde leg misten beide darters nog een volle beurt vanaf tops, voor Van der Voort met zijn negende dart richting een dubbel eindelijk kon toeslaan: 4-1.

Cijfers flink opgeschroefd

In de zesde en zevende leg gooiden beide darters wederom een 180’er, de zesde voor Van Barneveld en de vijfde voor Van der Voort. Ze deelden ook de legs door een 75-finish van Van der Voort voor 6-2. Hij opende de achtste leg zelfs met vijf keer triple-20 op rij, maar Barney was niet van plan om zich te laten breken. Met een 121-finish pakte hij de kans en liep naar 7-2. De gemiddelden lagen bij de eerste onderbreking nog op 88 om 87, inmiddels waren de cijfers opgeschroefd naar 96 om 93. De kansen die Van der Voort kreeg blijf hij alleen niet benutten. Zo ook in de tiende leg, waardoor Van Barneveld via dubbel-9 alsnog op 8-2 kon komen.

Derde leg toch afgemaakt

Scorend denderde Van Barneveld door, want hij opende het derde deel met zijn achtste 180’er. Dat hij geen waanzinnig gemiddelde overlegde kwam vooral doordat het scorend in sommige legs erg wisselvallig was. Dat was ook voor deze elfde leg het geval, want uiteindelijk gooide hij het pas via dubbel-12 met een 18-darter uit. Op 9-2 miste Van Barneveld zijn eerste matchdart op dubbel-16 voor een 112-finish, waardoor Van der Voort via dubbel-5 terugkwam tot 9-3. Ondanks een 180’er van Van der Voort kreeg Barney wederom de kans, maar opnieuw gingen twee matchdarts niet raak. Dubbel-16 voor een 62-finish viel er vervolgens wel in.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay