Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Van Gerwen walst over White heen

Michael van Gerwen heeft zonder enige moeite de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. Op voorhand werd een lastige klus verwacht in Ian White. The Diamond had een sterke eerste ronde afgewerkt, maar na drie legs was de partij nu eigenlijk al gespeeld. White miste zijn kansen en vervolgens zette Van Gerwen de turbo aan. In sneltreinvaart was het 13-4 en staat Mighty Mike in de kwartfinale tegenover Dave Chisnall.

Profiteren van fouten White

White maakte in de eerste ronde heel veel indruk tegen Terry Jenkins, met onder meer 10 uit 14 op zijn dubbels. Het bracht hem een gemiddelde van ruim 100 per beurt. Tegen Michael van Gerwen stond er duidelijk veel meer druk op. In de eerste twee legs miste hij al negen pijlen richting een dubbel, pas met zijn tiende dart kon hij via dubbel-10 voor 1-1 tekenen. Van Gerwen speelde ondertussen nog niet in zijn hoogste versnelling, maar kon toch via dubbel-18 op voorsprong komen (2-1). In de leg van White kon hij eenvoudig weglopen en met een 64-finish was de eerste break een feit. De Engelsman dacht even terug te breken, want hij opende vanaf 121 met triple-20. The Diamond miste echter met zijn tweede dart single-11 en kreeg een 80-finish van Mighty Mike om zijn oren: 4-1.

De turbo is aangezet

Na de pauze opende White met een score van 45 en Van Gerwen denderde er gelijk weer overheen met drie scores met twee triples en een 104-finish voor de dubbele break voorsprong. White creëerde voor zichzelf wederom de kans om iets terug te doen, om zowel dubbel-11 voor een 124-finish als de herkansing niet te benutten. Van Gerwen vond dubbel-4 wel met zijn derde dart en vuurde er gelijk weer een 180’er in. The Diamond stond in zijn eigen leg nog niet eens op een finish op het moment dat Van Gerwen alweer aanlegde voor 7-1. De turbo stond volledig aan en White werd gedegradeerd tot podiumvulling. Het werd nog 8-1 voor Mighty Mike boos werd op zichzelf. Hij miste met zijn tweede dart triple-20 om aan te mogen leggen voor een 138-finish. Daardoor kon White een tweede leg te pakken: 8-2.

Geen moment verslappen

Van Gerwen begon na de tweede pauze gelijk weer met een 180’er voor 9-2, om via tops ook de tiende leg te noteren. White kreeg de ruimte om nog een derde leg te pakken, maar veel vrijheid kreeg hij niet van de wereldkampioen om er nog een dragelijke score van te maken. Met een 180’er en een 123-finish was het alweer 12-3. Met een 180’er kon White zijn eigen leg houden op dubbel-4 en begon ook in de leg van Van Gerwen met een maximale score. Bulls-eye voor een 121-finish vond hij echter niet en Van gerwen maakte het af met een tweedart 65-finish.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay