Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Darts: Wade met vliegende vaart in kwartfinale

James Wade heeft zeer overtuigend de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. The Machine bouwde net zoals in de eerste ronde een snelle 6-1-voorsprong op. Tegen Andy Smith liet hij het gaspedaal vervolgens los, dat geluk had Richie Burnett niet. The Prince of Wales werd volledig overlopen voor uiteindelijk een 13-2-eindstand. In de kwartfinale staat Wade tegenover Raymond van Barneveld of Simon Whitlock.

Twee snoeiharde finishes

De breaks vlogen gelijk over het podium, waarbij Wade ondanks een 180’er van Burnett met een 104-finish op 2-1 kwam. Daarop wist The Machine voor het eerst een eigen leg te houden, dat deed hij via dubbel-10. Burnett kwam vervolgens gelijk weer in de problemen in zijn eigen leg en kreeg ditmaal een 102-finish om zijn oren van Wade. Na de pauze was de linkshander uit Aldershot ook niet van plan om gas terug te nemen. Tegen Andy Smith kwam hij in de eerste ronde al op een 6-1-voorsprong, nu was deze stand wederom bereikt met een 70- en 98-finish.

Geen verslapping

Tegen Smith ging het, zo verklaarde Wade na afloop, te eenvoudig. Hij verslapte vervolgens en zag Smith nog gevaarlijk dichtbij komen. Daar had de Engelsman duidelijk van geleerd. Zonder zijn concentratie ook maar een tel te verslappen liep hij nu nog verder weg naar 8-1, voor Burnett zijn tweede leg kon pakken door een 90-finish. Uit de pauze gaf Wade gelijk weer gas met een 180’er en dubbel-10 voor een nieuwe break. Daarmee had Burnett nog geen enkele keer zijn eigen leg kunnen behouden. De tiende leg pakte Wade met een 81-finish en de Welshman liet vervolgens de kans liggen om eindelijk zijn eigen leg te houden. Drie volle beurten op de dubbels werden gemist en Wade pakte bijna verontschuldigend weer een leg (11-2). Burnett leek nog even zijn eigen leg te gaan houden, maar Wade zette nogmaals aan met een 180’er en een 114-finish voor de vernietigende 13-2-zege.

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay