Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Debutant Price speelt op sublieme wijze Lewis eruit

Gerwyn Price heeft op indrukwekkende wijze de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. De Welshman wist als debutant Michael Smith al naar huis te gooien en nu moest Adrian Lewis eraan geloven. Jackpot kwam 2-1 voor, daarna nam The Iceman de partij in handen. Price liet helemaal niets liggen, tot de wedstrijd voor het grijpen was. Lewis kon nog terugkomen tot 10-12, maar Price bleef koel om het af te maken voor 10-13.

Price maakt indruk

Lewis raffelde er direct een 180’er in om Price toch de kans te geven. De Welshman liet zien dat hij daar graag gebruik van maakt door met een 75-finish te breken. Price zorgde in de eerste ronde voor één van de grote verrassingen. De verwachtingen waren namelijk hoog rondom Michael Smith, Bully Boy werd op karakter verslagen door de voormalig rugbyer. Het spel van Smith liep niet in de openingfase en Price was gevlogen. Lewis speelde ondertussen één hele sterke fase tegen Joe Murnan, maar zakte ook heel snel en vooral ver weg. Deze wisselvalligheid zou Price maar wat graaf afstraffen, alleen miste hij in de tweede leg zijn kans op tops. Lewis maakte de break dan ook alweer ongedaan met een 81-finish. Price knalde er een 180’er in, maar Lewis sloeg opnieuw toe met een 136-finish. The Iceman maakte gelijk met een 76-finish en wist vaan één slippertje gebruik maken voor de break.

Ieder foutje wordt afgestraft

De debutant drukte door in zijn eigen leg en kwam zelfs op 2-5 met een 81-finish. Lewis gaf daarop weer gas met een maximale score voor de eerste rebreak. Doordrukken deed Lewis opnieuw niet, want door een 180’er liep Price weer weg in de leg van Lewis. Dubbel-8 was raak voor 3-6. Lewis overlegde een gemiddelde van 105 per beurt, maar de Welshman ging daar moeiteloos overheen met 112. Met een nieuwe 180’er was het dan ook al 3-7. Uit de onderbreking hield Lewis zijn eigen leg en liet de kans onbenut vanaf 97 om terug te breken. Zelf werd hij echter opnieuw onder druk gezet door Price en tops zorgde voor drie breaks verschil: 4-9. Lewis slaagde er vervolgens wel in om erin te blijven hangen met twee legs op rij (6-9).

Bloed, zweet en tranen

Price moest na de derde onderbreking flink aanzetten in zijn eigen leg en gaf Lewis toch weer de kans. Die wist 95 niet weg te poetsen en tops bracht de stand naar 6-10. Jackpot mikte er een volgende 180’er in om de druk opnieuw bij de Welshman te leggen. The Iceman stond na vier beurten toch weer klaar op 65. Tops viel erin met zijn derde dart en ook de 82-finish viel erin voor 7-12. Lewis maakte vervolgens een rommeltje van zijn eigen leg en gaf Price de kans vanaf 80. Twee matchdarts liet de Welshman onbenut en Lewis sloeg terug met een 180’er en een tops-tops 100-finish: 9-12. Jackpot miste tops voor een 157-finish en Price kreeg een nieuwe kans vanaf 72. Hij mikte de tweede dart echter in de single-7 en zo kon Lewis terugkomen tot 10-12. De fout wist Price snel te verwerken met een 180’er en stond klaar op 40. Lewis moest zich redden vanaf 109 en miste dit keer dubbel-18. Price miste nogmaals twee keer, maar de derde dart vloog erin.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay