Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: IJzersterke Wade straft kleinste foutje Kyle Anderson af

James Wade heeft in een ijzersterke partij weten te winnen van Kyle Anderson. The Machine heeft nog nooit op de World Matchplay verloren voor de kwartfinale en ook dit jaar is hij in topvorm. Anderson speelde op zijn debuut goed en bleef bij tot 7-7. In de zestiende leg miste hij echter dubbels en kreeg gelijk de break en een 11-darter om zijn oren voor 10-7.. In de tweede ronde staat Wade (103,59) nu tegenover Brendan Dolan.

Geen verschil

Op voorhand werd verwacht dat Wade een lastige klus zou hebben aan Anderson en dat bleek in de openingsfase. Met beide een gemiddelde van 100 per beurt ging het in evenwicht. Met een 84-finish maakte de Australiër 1-1, voor hij ook 58 uitgooide voor 2-2. The Original zette in de vijfde leg een tussensprintje in en stond klaar op 40. Wade kon bulls-eye niet vinden voor een 126-finish en Anderson pakte de eerste break (2-3).

Zes breaks op rij

Uit de pauze miste Anderson één dart op dubbel-16 en Wade brak gelijk terug. De Australiër beukte echter gelijk weer terug met twee 180’ers voor een 12-darter. De break doortrekken deed hij echter niet, want Wade brak opnieuw terug met een 121-finish voor 4-4. Het breakfeest was nog altijd niet voorbij, want de vijfde leg op rij kwam er met een bulls-eye 124-finish. Met nog altijd gemiddeldes van boven de 100 voor beide spelers kreeg Anderson nu wel de kans om naar 4-6 uit te lopen. In het zicht van de haven ging dat opnieuw mis en pakte Wade de derde rebreak op rij via dubbel-6.

Doorbeuken tot de tik kan worden uitgedeeld

Die serie van zes breaks doorbrak Wade en hij zette de druk op Anderson. De Aussie gooide twee 180’ers, maar gaf Wade de kans vanaf 81. Dubbel-13 viel niet en zo kon The Original via dubbel-5 toch nog gelijk maken. Wade speelde solide in zijn eigen leg die hij afmaakte met een 68-finish, om ondanks de achtste 180’er een nieuwe kans voor de break krijgen. Dubbel-15 viel niet voor de 150-finish en zo bleef het gelijk: 7-7. Wade speelde opnieuw een ijzersterke eigen leg en voerde de druk op. Anderson miste vanaf 70, alleen The Machine gooide tops tegen het ijzer voor een 76-finish. De Aussie bezweek echter onder de druk en miste nogmaals drie darts. Dat deed Wade niet en pakte eindelijk de break. In zijn eigen leg stond hij vervolgens na negen pijlen op tops om de wist te pakken.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay