Connect with us

World Matchplay

World Matchplay Race: Klaasen nog altijd op het randje

Met nog zes toernooien te gaan zijn er virtueel vijf Nederlanders geplaatst voor de World Matchplay. Drie daarvan zijn verzekerd van deelname, voor Jeffrey de Zwaan en Jelle Klaasen wordt het in de komende vier weken zorgen dat er voldoende ponden worden binnengehaald. Daarnaast zijn er nog vier Nederlanders in de race.

Zes toernooien te gaan

De World Matchplay wordt eind juli gehouden in Blackpool en is na het wereldkampioenschap één van de belangrijkste toernooien. Komend weekend en het laatste weekend van juni worden er telkens twee Players Championships gehouden. Daarom heen is de eerste Danish Darts Open en het negende European Tour-event in Hamburg. Na deze toernooien wordt de top-16 van de wereld uitgenodigd, samen met de top-16 van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit.

Drie Nederlanders zeker, De Zwaan goed op weg

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld gaan zich via de wereldranglijst rechtstreeks plaatsen. Jermaine Wattimena heeft zich afgelopen weekend in Gibraltar definitief veilig gespeeld. Hij haalde de derde ronde en staat nu zesde op de virtuele Pro Tour-ranking. Zijn marge op nummer zeventien Richard North is ruim genoeg om een hotel uit te gaan zoeken. Jeffrey de Zwaan staat momenteel dertiende, zijn voorsprong is slechts 3.250 pond. Goede zaak voor The Black Cobra is dat hij geplaatst is voor de European Tour in Denemarken en daar dus ook uit kan lopen op diverse achtervolgers.

Klaasen net boven de streep, vier Nederlanders in gevecht

Jelle Klaasen bungelt al enige tijd net rond de streep van plaatsing. Op dit moment staat hij exact zestiende op de Pro Tour-ranking, maar dat is slechts op countback ten opzichte van North. Ook voor hem geldt dat hij in Kopenhagen goede zaken kan doen. Vincent van der Voort zal daar ontbreken, hij staat 3.000 pond achter Klaasen. Ron Meulenkamp, Danny Noppert en Jan Dekker zijn eveneens niet van de partij in Kopenhagen. Zij zullen dus het verschil moeten maken op de vier Players Championships en zich zien te plaatsen voor de European Tour in Hamburg.

Delen:

Meer over World Matchplay