Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Van Gerwen vermorzelt Lewis in een vloek en een zucht

Michael van Gerwen heeft zijn aspiraties voor de World Matchplay nog maar eens duidelijk gemaakt. Mighty Mike liep in de eerste ronde al over Benito van de Pas heen, Jamie Lewis kreeg helemaal een pak rammel. Met een gemiddelde van 110 per beurt was het binnen een vloek en een zucht 9-1. Tegen Van de Pas nam MvG gas terug, nu beukte hij keihard door. Lewis gooide een gemiddelde van 99 per beurt, toch ging hij eraf met 13-2. Mighty Mike (110,93) speelt in de kwartfinale tegen Ian White.

Vliegende start

Van Gerwen was duidelijk van plan om Jamie Lewis heel snel duidelijk te maken wie er de baas was. De eerste leg was in dertien darts gedaan met Lewis nog heel ver verwijderd van een finish. Daar kwam gelijk een 180’er overheen om naar een break toe te werken. Het vervolg was echter mager en Lewis kon op het scorebord komen. Twee legs later kon Rasta echter alleen maar toekijken hoe Van Gerwen 86 weg poetste voor 3-1. Daar kwam bijna een 170-finish overheen. Bulls-eye viel niet, in de herkansing was dubbel-8 wel raak voor 4-1 en een gemiddelde van 105,66 per beurt.

Niets heel laten van Rasta

Dat werd nog eens flink opgevoerd in de volgende legs. Een 11-darter bracht de tweede break en met een 180’er stond hij na negen darts alweer op 76. Dubbel-8 viel er niet in voor een 12-darter, maar de Welshman stond opnieuw op te grote achterstand. Ook in zijn eigen leg kon hij de nummer één van de wereld niet bijhouden en 7-1 was raak met een tweedart 87-finish. Het gemiddelde van MvG lag inmiddels strak op 110 per beurt. Om Lewis nog meer pijn te doen kwam er nog een tops-tops 100-finish bij. De Welshman mocht in de tiende leg weer eens aanleggen voor een finish, om vanaf 74 met zijn eerste dart single-14 te missen. Bulls-eye viel niet en zo was het al 9-1.

De turbo blijft erop

Tegen Van de Pas haalde Van Gerwen zijn voet van het gaspedaal waardoor het van 9-1 nog 9-4 werd. Daar had Mighty Mike nu duidelijk geen trek in. Hij knalde er nog maar eens een bulls-eye 89-finish in, om een 180’er van Lewis met dezelfde score te counteren. Beide darters misten een dubbel voor een hoge finish, waarop Lewis mocht terugkomen voor een tweede leg. Van Gerwen gooide zijn vierde maximale er achteraan voor 11-2. Lewis mikte er in zijn eigen leg weer een 180’er in, om er gelijk ook één om de oren te krijgen. De leg mocht hij wederom niet winnen van Mighty Mike, want met een 82-finish was het al 12-2. Een leg later was het gedaan.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay