Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Wade vliegt in twee flitsen voorbij Dolan

James Wade heeft zijn indrukwekkende serie op de World Matchplay weten vast te houden. The Machine heeft namelijk op iedere deelname minimaal de kwartfinale weten te bereiken. Na de lastige zege op Kyle Anderson nam Wade snel afstand van Brendan Dolan. De Noord-Ier kwam één keer terug tot op twee legs dankzij een 170-finish, maar dat was het moment voor de linkshander uit Aldershot om gas te geven met finishes van 105 en 110 voor de 13-8-zege.

Wade schiet uit de startblokken

Wade begon zeer sterk met een 13-darter in zijn eigen leg, gevolgd door een 171-score en 148-finish. De Engelsman kreeg van Dolan ook zes darts voor 88, maar na drie pijlen was ook deze finish weggepoetst voor 3-0. Met een tweedart 76-finish wist Dolan de vierde leg wel te pakken, voor The Machine alweer stoïcijns scores van 140 en 130 vuurde richting tops: 4-1. Met een 64-finish hield Wade zijn eigen leg en pakte in de achtste leg opnieuw de break (6-2). Dolan sloeg terug met zijn eerste 180’er en een 64-finish voor een rebreak. Doordrukken kon de Noord-Ier niet. Wade speelde met twee 140-scores gelijk weer een solide leg en zette weg naar tops. Dolan kreeg zijn leg niet uit in vijf beurten en zo was het al 7-3.

Comeback keihard afgeslagen

Wade pakte ook zijn eigen leg om opnieuw weg te wandelen in de leg van The History Maker. Wade miste ditmaal zijn dubbels en pardoes kwam Dolan in rap tempo terug. Hij brak de Engelsman met een 170-finish en zo was het in plaats van 9-3 opeens 8-6. Dolan stond klaar om zelfs de pauze in te gaan met nog maar één leg achterstand, maar op dat moment liet Wade zijn klasse zien. Met een typische Wade-finish van 105 sloeg hij toch weer een gat van drie legs: 9-6. Uit de onderbreking miste Dolan twee pijlen voor een 72-finish en de dubbele break was zelfs alweer binnen. Daar kwam nog een 110-finish overheen voor 11-6, om op 12-7 twee matchdarts te missen. Een leg later kreeg hij alle tijd van de Noord-Ier om het alsnog af te maken en zo was matchdart vijf op dubbel-12 wel raak.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay