Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Whitlock stort in onder druk en White profiteert

Simon Whitlock heeft zichzelf een nieuwe dreun bezorgd op de World Matchplay. De Australiër won na een jaar eindelijk weer een wedstrijd op televisie, maar tegen Ian White ging het fout. In de eerste vijftien legs kreeg hij kans op kans om weg te lopen van The Diamond. Zijn voorsprong was slechts 9-6, waarop White gas ging geven. Whitlock kwam onder druk en was daar duidelijk nog niet tegen bestand. Zeven legs op rij gingen naar de Engelsman voor de 9-13-overwinning.

Whitlock kan niet doordrukken

White speelde een fantastische eerste ronde tegen Stephen Bunting, ditmaal had hij tijd nodig om op gang te komen. Whitlock opende wel scherp en zette gelijk druk met een 180’er. Hij drukte alleen niet door voor de break. De Australiër bleef de boventoon voeren, maar kon niet doordrukken. Uit de pauze leek dat wel eindelijk een te gebeuren, alleen White wist zich op het nippertje te redden met een 113-finish. De negende leg opende beide darters zelfs met een 180’er en The Wizard ging door. De achtste pijl viel echter niet in triple-15 voor een negendarter, maar hij kwam wel weer op voorsprong (5-4). Breken kon hij echter opnieuw vergeten, want via tops maakte White 5-5.

Eindelijk break gevonden

Uit de tweede pauze kreeg White voor het eerst de kans, maar miste dubbel-16 voor een 64-finish. Nu was het Whitlock die zich redde met een 70-finish. White maakte vanaf 178 de fout door weg te zetten naar 38 en nu werd het wel afgestraft. Dubbel-19 viel niet en met een 66-finish was de break een feit voor de Australiër: 7-5. The Diamond zette gelijk aan met een 180’er en kreeg een volle beurt om terug te slaan. Hij miste echter opnieuw en Whitlock keek lachend toe voor 8-5. White pakte zijn eigen leg nu wel simpel, om The Wizard weer weg te zien vliegen. Opnieuw gooide de Aussie twee 180’ers op rij, om de zevende dart op triple-20 te missen. De dubbel vond hij na een lange zoektocht wel voor 9-6.

The Diamond draait alles om

White had echter nog niet opgegeven en beukte door in het vierde deel. Zijn eigen leg was rap binnen gevolgd door een 180’er. Hij brak daarmee terug en met de vijfde maximale score wist hij de partij alweer in evenwicht te brengen (8-8). Zijn gemiddelde lag inmiddels met 98 per beurt vijf punten hoger dan Whitlock. De druk bij de Australiër werd zichtbaar groter en de dubbels begon hij weer met meters te missen. White kon rustig achter hem aanlopen en opnieuw een break pakken. Scorend haakte Whitlock in de twintigste leg ook af en zo was het met een 104-finish pardoes 9-11. Met de zevende 180’er nam White opnieuw het initiatief over in de leg van de Aussie. Whitlock gooide er nog wel een maximale score achteraan, maar White pakte zijn zesde leg op rij. Daar kwam de zevende ook bij. Tops voor een 114-finish viel nog niet, maar Whitlock stond alweer op grote achterstand. De herkansing was wel raak voor zijn eerste kwartfinale.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay