Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Wright drukt Price snel in de hoek voor ruime zege

Peter Wright heeft op zeer overtuigende wijze zijn eerste halve finale op de World Matchplay bereikt. Snakebite moest het opnemen tegen debutant Gerwyn Price en maakte direct duidelijk wie de baas was op het podium. Een break in de vierde leg zorgde heel snel voor de 10-2-voorsprong. Price kon vervolgens nog een paar legs bijschrijven, voor Wright het afmaakte met 16-7.

Wright legt de lat gelijk hoog

Price is de grote sensatie van de World Matchplay dankzij zijn overwinningen op Michael Smith en Adrian Lewis. Ook tegen Wright liet hij direct zien geen zenuwen te hebben. The Iceman gooide een 180’er, om dubbel-14 voor de 121-finish te missen. In zijn eigen leg vloog hij echter weg van Wright voor 1-1. De Schot knalde er op zijn beurt een 101-finish in en versnelde met een 81-finish. Daar kwam nog een 12-darter met een 81-finish overheen voor de 4-1-pauze stand. Met een 80-finish herpakte Price zich vanuit de onderbreking, maar kwam daarna opnieuw onder druk. Hij moest zijn leg zien te redden vanaf 146, dubbel-13 viel echter niet. Zo kon Wright via dubbel-10 al uitlopen naar 6-2. Price gooide een 180’er, om bulls-eye te missen. Daardoor was het al 8-2.

Gat definitief gemaakt

Met een gemiddelde van 109 per beurt liet Wright helemaal niets liggen. Hij gooide in de elfde leg al zijn veertiende 140-score, had daar nog vier 180’ers bij en was 9 uit 12 op de dubbels. Met een 66-finish tekende de Schot voor 9-2 en had Price kapot gespeeld. De Welshman had nog lange tijd een gemiddelde tegen de 100 per beurt, inmiddels zakte het weg naar 92 per beurt. De voormalig rugbyer kreeg nog een volgende tik te verwerken met een 102-finish voor de volgende break (10-2). Wright miste vervolgens pardoes zeven pijlen op de dubbel. Price vergat in de veertiende leg om een comeback in te zetten. Zo kon Wright via dubbel-1 alsnog naar 12-3 uitlopen.

Nog een paar legs bijschrijven

Price kon uit de volgende onderbreking zijn leg houden met een 80-finish en dacht wederom op deze finish aan te mogen leggen. Met een bulls-eye 85-finish pakte Wright toch de draad weer op. Price liet twee pijlen onbenut op dubbel-12, maar wist met een 180’er en een 76-finish een vijfde en zesde leg bij te schrijven (14-6). Uit de pauze gaf Wright toch weer gas. Met een 180’er kwam hij op één leg van de zege, om bulls-eye te missen voor een 164-finish. Vanaf 25 mikte de Schot zijn eerste dart pardoes in de single-14, om een leg later toch weg te snellen voor 16-7.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay