Connect with us

World Matchplay

World Matchplay: Zoekende Taylor wandelt naar tweede ronde

Phil Taylor heeft overwinning nummer 36 op rij weten te boeken op de World Matchplay. Zijn beste overwinning was het allerminst. The Power had geen kind aan een zeer zwak spelende John Henderson, moeite had hij wel met de dubbels. Na de eerste sessie had hij al veertien pijlen op de buitenste ring gemist. Het werd geen moment afgestraft, waardoor Taylor ondanks een gemiddelde van 95,3 per beurt en 10 uit 29 op de dubbels naar 10-2 kon uitlopen.

4 uit 18 op de dubbels voor The Power

Scorend vloog de titelverdediger uit de startblokken en zette Henderson gelijk op hele grote achterstand. De dubbels liepen een stuk minder. Negen pijlen had hij nodig om twee keer raak te gooien voor 2-0. Highlander voelde zich langzaam beter op het podium en kwam in de derde leg op gang met scores van 100, 134 en 180. Tops vloog er echter niet in voor een 106-finish en de rebreak. Opnieuw miste Taylor echter twee pijlen op de dubbels en pakte de Schot een leg. Hij was echter niet constant genoeg om The Power echt pijn te doen. Taylor kon door een 180’er alweer weg lopen in de vierde leg en kon zich twee nieuwe missers permitteren. Hendo straft het in de vijfde leg opnieuw niet af door dubbel-18 te missen voor een 116-finish en Taylor kon op 4-1 komen ondanks 4 uit 18 op zijn dubbels.

Fluitend naar zege

Dat Taylor ondanks een gemiddelde van 91 per beurt niet in de problemen kwam was vooral door het zwakke spel van Henderson. De zwaarlijvige Schot had zichtbaar moeite met de warme omstandigheden op het podium in Blackpool. Hij had zich ook niet aangepast zoals bijvoorbeeld Adrian Lewis. Jackpot had uit ervaring van de afgelopen jaren besloten om extra grip op zijn barrels te zetten. Henderson zag telkens pijlen uit zijn hand glijden. Naast twee 180’ers had hij na tien legs nog geen enkele 140-score kunnen noteren. De maximale score bracht hem wel een tweede leg, voor de rest was hij volslagen kansloos. De dubbels begonnen iets beter te lopen voor Taylor met onder meer een 109-finish voor 8-2. Uit de pauze kwam er nog een 180’er, om dubbel-16 voor een 112-finish te missen. Henderson kreeg de kans om de partij nog te verlengen vanaf 78, tops kon hij echter niet vinden. De derde matchdart viel er daarop wel in.

Programma en uitslagen World Matchplay 2015

Delen:

Meer over World Matchplay