Connect with us

World Matchplay

Anderson ontsnapt na sublieme comeback Beaton

Gary Anderson PDC Darts

Gary Anderson is door het oog van de naald gekropen tegen Steve Beaton op de World Matchplay. In de openingsfase was er eigenlijk niets aan de hand voor Anderson, die gestaag een 8-3-voorsprong nam. Beaton begon zijn ritme steeds beter te vinden, terwijl Anderson met name de dubbels maar niet meer kon gooien. Het verschil werd steeds kleiner en op 12-12 was The Adonis helemaal terug. Doordrukken deed hij niet. Beaton gooide één slechte leg en miste twee pijlen voor alweer een rebreak. Zo werd het 16-13 en speelt Anderson zaterdagavond in de halve finale tegen Phil Taylor.

Anderson sprint weg

Anderson wist in de eerste legs met onder meer een 122-finish wel heel snel weg te lopen naar 3-0, voor Beaton zijn eigen leg kon pakken. Een 180’er bracht hem ook richting een rebreak waardoor de Engelsman pardoes terug was in de partij (3-2). Beaton was nog altijd zoekende naar de triples en daar wist Anderson in de tweede sessie toch gebruik van te maken. Hij brak opnieuw en kwam met een 104-finish op 5-2. Hij miste een dart om er ook 7-2 van te maken, waardoor Beaton op zijn beurt terug kon komen tot 6-4. The Adonis miste ook een dubbel en Anderson was dodelijk met een tweedart 86-finish: 7-3.

Dubbels worden steeds duurder

Er kwam een 180’er overheen, waarna Beaton zijn eigen leg kon houden. De Engelsman gooide ook zijn derde 180’er, om dubbel-15 voor de 150-finish te missen. Zo kwam Anderson via tops op 9-4. Beaton kreeg echter opnieuw de kans om dichterbij te komen en sloeg nu wel toe. Zijn eigen leg pakte The Adonis met een bulls-eye 135-finish. Anderson vond tops nu niet voor de 116-finish en via dubbel-5 was het 9-6. Uit de onderbreking wist Anderson gelijk weer te breken, om zijn eigen leg uit handen te geven door twee missers vanaf 71 op dubbel-10. De Schot miste er nog maar eens vijf en Beaton verkleinde het gat tot twee legs (10-8). Na twee 180’ers op rij van de Engelsman miste hij op zijn beurt drie pijlen om zelfs helemaal terug te komen. Zo was het bij de volgende onderbreking 11-9.

Helemaal terug en toch eraf


Opgeven deed Beaton nog altijd niet, want met een bulls-eye 85-finish brak hij nu toch echt terug. The Adonis mocht aanleggen voor 11-11, om de darts naar de dubbel toch weer te gehaast te gooien. Anderson kreeg opnieuw lucht (12-10), door een 11-darter met een 88-finish was dat alweer voorbij. Nu gaf Beaton de kans niet uit handen en maakte er via dubbel-10 eindelijk een gelijke stand van: 12-12. Het harde werken betaalde zich niet uit. Anderson kon op voorsprong komen en zag Beaton een heel zwakke leg afleveren. De Schot profiteerde en kwam met een 70-finish op 14-12. De wereldkampioen gooide er een zevende 180’er achteraan en miste drie darts voor matchpoint. Beaton gooide echter heel gehaast en verkwanselde zijn laatste kans. Anderson kwam op 15-12, om zijn eerste matchdart op bulls-eye te missen. Met een 177-score zette hij wel sterk weg in zijn eigen leg en maakte het af via tops.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay

Kerst 2018