full screen background image
Raymond van Barneveld World Matchplay 2017

Barney mist legio kansen en laat Taylor weglopen

Phil Taylor heeft Raymond van Barneveld uitgeschakeld in de tweede ronde van de World Matchplay Van Barneveld kreeg in de eerste twee sessies in nagenoeg iedere leg een pijl op een dubbel. Vooral doordat hij scorend achterbleef bij Taylor waren dat echter vooral finishes met maar één dart op de dubbel. Die vielen niet en zo pakte Taylor al snel de break voorsprong. Terugbreken deed hij niet en zo liep Taylor naar 7-3. Dat was het moment dat Barney zijn setup veranderde, maar dat mocht niet meer baten.

Dubbels vallen net op tijd wel erin

In de openingsleg maakte Van Barneveld een slippertje door twee pijlen vanaf 76 te missen en Taylor stapte vanaf 61 in. Barney zag bulls-eye voor een 161-finish er niet invallen en vervolgens dubbel-18 niet voor 116. Daardoor pakte The Power al een dubbele break (3-0). Van Barneveld gooide zijn eerste 180’er, om opnieuw één pijl te missen voor de 121-finish. Taylor strafte het nu niet af en dubbel-7 bracht de Nederlander zijn eerste leg. Dubbel-4 voor de 76-finish viel er vervolgens ook in om de pauze toch te bereiken met slechts een 3-2-achterstand.

Opnieuw kansen laten liggen

Uit de onderbreking kreeg de Nederlander vanaf 116 de kans om gelijk te breken, alleen met zijn tweede pijl miste hij de single-19. Taylor ontsnapte, waarop in de achtste leg de kans vanaf 79 kwam. Nu viel tops niet en hield The Power de marge vast via dubbel-1 (5-3). Daarna gaf Barney het echt uit handen. Vanaf 156 zette hij slecht weg naar 96 en vond ook in de daaropvolgende beurt geen triple. Zo kon Taylor opnieuw breken en gooide er een solide leg met zijn tweede 180’er achteraan om het verschil te maken: 7-3.

Nieuwe setup maakt geen verschil

De tweede pauze gebruikte Van Barneveld om zijn setup iets aan te passen, maar ook nu viel de 121-finish op dubbel-14 niet. Taylor poetste 62 wel weg en daar kwam een 11-darter overheen voor 9-3. Ook 74 werkte Van Barneveld niet weg op tops en Taylor vond dubbel-7 om al op matchpoint te komen met zijn zesde leg op rij. Daar kwam ook een zevende achteraan voor de zege met een 96-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: