full screen background image

Eindsprint helpt Wright alsnog naar halve finale Matchplay

Peter Wright heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op Darren Webster voor een plaats in de halve finale van de World Matchplay. De partij vloog lange tijd heen en weer, waarbij met name Wright steeds meer begon te wankelen. Met 9-11 had Webster een marge te pakken en miste drie pijlen voor drie legs voorsprong. Daarna denderde de Schot weg met een 11- en 12-darter, om uit te lopen naar 15-11. Twee legs later was het gedaan. In de halve finale staat Wright nu tegenover Daryl Gurney.

Voorsprong vliegt heen en weer

In de eerste legs liep Wright heel snel weg en stond Webster stijf van de zenuwen. In de derde leg miste de Schot de kans op 3-0 en pardoes stapte de Engelsman in. Hij gooide er een 64-finish achteraan en ging de eerste onderbreking in met een 2-3-voorsprong. Met twee finishes van 96, goed voor een 11- en 12-darter draaide Wright de partij om (4-3). Zijn eigen leg gooide hij alleen niet uit in vijf beurten door bulls-eye te missen en Webster won op zijn beurt weer twee legs. Snakebite zorgde met een 80-finish toch voor een gelijke stand bij de tweede onderbreking. En dat terwijl het gemiddelde van Wright (103) tien punten hoger ligt dan Webster.

Nog altijd geen gat gemaakt

Het bleef in evenwicht door een 101-finish van Wright (6-6), voor de Engelsman wegliep naar 6-8. Zijn eigen leg gooide hij niet in vijf beurten uit, om twee legs later te knoeien op de dubbels. Wright won daardoor drie legs op rij, om in zijn eigen leg ook twee pijlen voor de 71-finish te missen. Webster maakte 9-9 en begon zijn eigen leg met een 180’er. Het bracht hem zijn eigen leg om in de twintigste leg scorend opnieuw de betere te zijn (9-11). Hij kreeg liefst drie pijlen om het gat voor het eerst naar drie legs te tillen. De dubbel viel nu niet en met veel moeite vond Wright dubbel-18. Dat was al de tiende break in 21 legs tijd, gevolgd door een 11-darter voor 11-11.

Pardoes is het verschil gemaakt

Daar kwam een 12-darter overheen voor de break en Wright hield zijn eigen leg nadat Webster een pijl op tops miste voor een 118-finish (13-11). Snakebite pakte met een 13-darter ook de break, waarop Webster toch nog de kans kreeg om andermaal terug te komen in de partij. Wright vergooide zich namelijk vanaf 62 door de single-16 te missen. Webster miste een volle hand op tops en het gat was definitief gemaakt: 15-11. Woest gooide de Engelsman nog wel dubbel-8 voor zijn eigen leg, maar Wright maakte het daarna met een tweedart 74-finish af.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: