full screen background image

Gurney blijft stoïcijns en zet Anderson opnieuw aan de kant

Daryl Gurney heeft opnieuw weten te winnen van Gary Anderson en dat brengt hem naar de kwartfinale van de World Matchplay. Voor de Schotse nummer twee van de wereld is Blackpool weer uitgelopen op een deceptie, want nog nooit haalde hij de finale. Anderson pakte in de openingsfase de voorsprong, maar miste te veel dubbels om echt al weg te lopen. Zo kon Gurney terugkomen en in de twaalfde leg de break te pakken. Die bracht hij naar de eindstreep, door continu zijn eigen legs op het nippertje te houden. Maar wel met een waanzinnig gemiddelde van 103,63 en negen 180’ers. In de kwartfinale wacht Mensur Suljovic.

Vuurwerk komt er al snel

Ruim een week geleden won Gurney in Las Vegas met liefst 8-4 van Anderson, doordat hij de laatste zeven legs op rij won. Net zoals in de Verenigde Staten had hij even nodig om op gang te komen. In de tweede leg miste de Noord-Ier twee pijlen voor de 72-finish en werd daardoor vanaf 68 gelijk gebroken. Anderson pakte ook de derde leg, voor Gurney zijn eigen leg opende met een 180’er. Toch kwam hij onder druk te staan, om de leg te pakken met een 104-finish. Anderson gooide de vijfde leg niet uit in vijf beurten (3-2) en daarna ging de partij echt los. Anderson opende met met zeven perfecte pijlen, om de achtste pijl in de single-1 te duwen. Vanaf 66 was de leg wel binnen voor een 12-darter, gevolgd door twee 180’ers van Gurney voor een 10-darter. Met een 70-finish werd het 4-4 en in de tiende leg knalde SuperChin er ook nog een bulls-eye 121-finish achteraan voor 5-5.

De break is binnen

Het grote verschil tussen de twee darters zat voorlopig in de dubbels. Anderson miste in de elfde leg alweer een pijl (5 uit 18) en daardoor wist Gurney te breken. Hij hield ook zijn eigen leg via dubbel-4 voor 7 uit 11 en 5-7. Anderson vervolgde met zijn vierde 180’er en redden zijn leg met een 104-finish. Gurney hield zijn eigen leg via dubbel-8 en vierde dat in de ogen van de Schot iets te uitbundig. Hij nam sportieve revanche met zijn vijfde 180’er en tops.

Eigen legs niet meer afgestaan

Gurney opende zijn eigen leg toch alweer op een 180’er, om zijn gemiddelde inmiddels boven de 105 te tillen. Zijn eigen leg was weer binnen, om in de achttiende leg echt onder druk te komen. Anderson miste dubbel-16 voor de 152-finish en Gurney redde zijn leg met zijn derde dart op dubbel-5 (8-10). Anderson raffelde zijn eigen leg toch weer af met een 11-darter. Leg twintig bracht beide darters een 180’er en Gurney maakte het af met zijn tweede matchdart op dubbel-8.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen: